SKUFFET  Ståle Solbakken måtte se sitt Köln-lag gå på nok et forsmedelig nederlag hjemme på RheinEnergieStadion. Rolf Vennenbernd/EPA/SCANPIX
SKUFFET Ståle Solbakken måtte se sitt Köln-lag gå på nok et forsmedelig nederlag hjemme på RheinEnergieStadion. Rolf Vennenbernd/EPA/SCANPIXVis mer

- Helt uakseptabelt

Solbakken forbannet på spillerne etter Köln-tap mot Nürnberg.

KÖLN (Dagbladet): Köln - Nürnberg 1-2

Det skulle være dagen da Ståle Solbakken endelig skulle få sin første hjemmeseier som Köln-trener. I stedet ble det en ny nedtur for den ferske Bundesliga-treneren.

Og i likhet med tidligere i sesongen var det store forsvarsfeil som ødela. Kaptein Pedro Geromel ga like greit bort to straffespark og med det fikk bortelaget Nürnberg akkurat det forspranget de trengte for å få med seg tre poeng hjem.

Trener Solbakken tok tapet svært tungt. For første gang i sin Köln-karrieren var han skikkelig forbannet på sin egne spillere.

- I dag var jeg skikkelig forbanna. Det er første gang jeg har kjeftet ordentlig på spillerne, sier Solbakken til Dagbladet.

Etter kampen hadde Köln-treneren problemer med å forstå hvorfor laget hans hadde prestert såpass svakt.

- Jeg skjønner ikke at vi er så dårlige. I dag gjør vi igjen store feil. Det er helt uakseptabelt, sier en meget skuffet Köln-trener.   

Håpløs start
De fleste forventet en målfattig affære i Köln, men den spådommen ble ødelagt i løpet av snaue ti minutter av den første omgangen.

Akkurat som de har gjort de i sine to foregående hjemmekamper, ga hjemmelaget fra seg initativet i starten i åpningen. Spiss Tomas Pekhart kom alene gjennom med Köln-keeper Michael Rensing. Han burde scoret, men den knallharde avslutningen gikk i stanga og ut.

Det var et forvarsel på det som kom. Nürnbergs Markus Feulner driblet seg innfor hjemmelagets 16-meter og ble felt av stopper Pedro Geromel. Dommer Michael Weiner vinket først spillet videre, men linjemannen fikk kamplederen til å ombestemme seg.

Straffen satte Nünberg-kaptein Timmy Simons sikkert bak Rensing.

Hektiske minutter
Fire minutter etterpå gjorde Köln det enda vanskeligere for seg selv. Pekhart ble tatt inne i boksen og dommeren måtte igjen blåse for et korrekt straffespark. Og igjen var kaptein Geromel synderen.

Straffen satte kaptein Simons igjen sikkert, til Ståle Solbakken åpenbare fortvilelse.

- Begge straffene var korrekte. Jeg har ikke sett de på TV, men fra benken så de greie ut, sier Solbakken om de to straffesituasjonene.

Tilsvaret fra hans Köln-lag var derimot av det beste slaget. Slavomir Peszko la inn til Podolski. Avslutningen reddet keeper Stephan fint, men returen satte Adil Chihi sikkert.

Om ikke det ga optimisme i hjemmeleiren, skulle dommeren også hjelpe litt til. Tomas Pekhart fikk et svært billig gult kort, hans andre for dagen, og Nürnberg var nede i ti mann.

- Det var veldig strengt. Han var ikke borti han, sier Nürnberg-trener Dieter Hecking.

Ropte på straffer
Ståle Solbakkens formanende ord i pausen så ikke ut til å hjelpe nevneverdig på et nervøst Köln-forsvar. Til tross for at gjestene var en mann mindre var det de som var nærmest scoring like etter hvilen.

Størst var sjansen da Jens Hegeler fikk stå merkelig alene på 16 meter, men heldigvis for Solbakken reddet Rensing mesterlig.

Fremover på banen var hjemmelaget mer opptatt av å rope på straffer enn å konsentrere seg om avslutningene. Den eneste uttellingen var et gult kort for filming til venstreving Peszko.

Noen sjanser fikk hjemmelaget riktignok. Martin Lanig kjempet seg til dødlinja, slo et godt innlegg, men Milivoje Novakovic klarte ikke å få en fot på ballen.

Det ble på ingen måte lettere et kvarter før slutt. Miso Brecko ble rundlurt av innbytter Marvin Platten og felte venstrevingen bakfra. Et soleklart gult kort. Straffen fra dommer Weiner var derimot enda strengere. Rødt kort til Brecko og også Köln var redusert til ti mann.

Hjemmelaget prøvde fortvilet å kjempe seg fremover på banen i sluttminuttene, men til publikums store fortvilelse ble det bare nesten. Det betyr enda en nedtur for en hardt presset Köln-trener.

- Vi gjør det ikke akkurat enkelt for oss selv med at vi starter med å slippe inn baklengs i nesten hver kamp. Det blir oppoverbakke hele tiden, sier Solbakken.

Lørdag venter topplaget Bayer Leverkusen på bortebane. Det blir en meget tøff uke for Solbakken og Köln.

- Det er åpenbart at vi må gjøre ting annerledes. Akkurat hva vi skal gjøre er for tidlig å si, men vi kan ikke prestere som vi gjorde i dag, sier Köln-treneren.

 PRESSET  Solbakken kan forvente seg hardt kjør fra tysk presse etter dagens tap. AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
PRESSET Solbakken kan forvente seg hardt kjør fra tysk presse etter dagens tap. AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ Vis mer