- Helt uforståelig

Frode Kippe trodde han hadde blitt matchvinner, men dommeren ville det annerledes.

- UFORSTÅELIG: Frode Kippe (th) skjønte lite av Per Ivar Stabergs avgjørelse om å annulere scoringen hans på overtid.Foto: Kyrre Lien / Scanpix
- UFORSTÅELIG: Frode Kippe (th) skjønte lite av Per Ivar Stabergs avgjørelse om å annulere scoringen hans på overtid.Foto: Kyrre Lien / ScanpixVis mer

||| ÅRÅSEN (Dagbladet.no): Uwe Rösler hadde fått en drømmestart som Molde-sjef, men lørdag måtte laget helt ned i kjelleren for å redde poeng mot et svakt Lillestrøm-lag på Åråsen.

Likevel var det Lillestrøm som var nærmest tre poeng etter noen frenetiske avslutningsminutter på Åråsen.

Frode Kippe vant en duell utenfor Moldes sekstenmeter, og med Espen Bugge Pettersen på skovtur, trillet ballen i det tomme målet.

- Ikke frispark

Men til Kippes fortvilelse hadde dommer Per Ivar Staberg blåst i fløyta, og dømt frispark mot stopperen for en dytt i ryggen på en motspiller.

- Det er helt uforståelig. Det var langt fra en dytt som kvalifiserer til frispark. Hvis dommeren skal dømme på alle sånne, blir det tusen frispark i løpet av en kamp, sier Kippe noen minutter etter kampslutt.

Trener Henning Berg tok annuleringen med fatning, også etter at han hadde sett reprisen.

- Jeg spurte dommeren og det var han eller linjemannen som tok avgjørelsen, og dommeren sa det var han selv. Det er ikke alltid det blåses i slike situasjoner, sier Lillestrøm-treneren.

Svakt hjemmelag

Men både Berg og Kippe var enige i at tre poeng til hjemmelaget ville vært ufortjent ut fra banespillet i kveld.

REDNINGSMANN: Baye Djiby Fall (t.h.) sørget for at Molde fikk med seg et meget fortjent poeng borte mot Lillestrøm.Foto: Kyrre Lien / Scanpix
REDNINGSMANN: Baye Djiby Fall (t.h.) sørget for at Molde fikk med seg et meget fortjent poeng borte mot Lillestrøm.Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer

- Vi var veldig svake i både pasnings og duellspillet vårt, er Kippes enkle oppsummering.

- Molde var gode, og det er en gåte at de ligger så langt nede med de spillerne, sier Berg.

Anthony Ujah hadde gitt hjemmelaget en særdeles ufortjent ledelse noen minutter etter pause, og det så ut til å slå lufta ut av Molde.

- Vi var klart best i hele kampen, og deres mål kom ut av ingenting, sa Uwe Rösler etter kampslutt.

Mål nummer 13

I første omgang hadde Molde dominert fullstendig, men etter scoringen så de ikke ut til å være i stand til å skape noe som helst.

Redningen kom i form av Baye Djiby Fall, som utlignet med sitt 13. seriemål tre minutter før slutt.

- Jeg så ballen ballen komme og skjønte at det var en god sjanse. Jeg måtte treffe godt med hodet for å slå keeperen deres, sier Fall fornøyd etter kampen.

Med poengdeling ligger Molde fortsatt svært utsatt til, men har fire poeng ned til Hønefoss på kvalikplass. Lillestrøm er bare nummer ti, men har fortsatt kontakt med Aalesund som ligger på fjerdeplass.