Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Helt uinteressant

Åge Hareide fortviler etter parodikamp.

«Splash-fotball» kalte Åge Hareide det laget hans var henvist til å bedrive i første kamp på Midtøsten-turneen.

- Det vil være helt verdiløst å se dette om igjen på video, sa han etter 1-1 mot Kuwait på en bane med overvann. På innbytterbenken der han selv satt var det 20 centimeter vann på gulvet.

- Kanskje vi går gjennom kampen for å se på dødballer og aggressivitet, men det gikk jo ikke an å spille pasninger. Ingenting av det vi ønsker å gjøre gikk an i dag. Det var bare å slå langt og jobbe på annenballer, som falt ned her og der. Det var sånn «lykke på ferden»-fotball.

Hareide trodde han var garantert tørt gress da han tok med seg laget til den arabiske halvøya, men ørkenstaten Kuwait med elleve årlige regnværsdager i snitt fikk en av de aller våteste akkurat da Norge skulle spille fotball der.

Hareide fryktet skader, og er veldig glad for at spillerne greide seg helskinnet gjennom.

- Man vet ikke hva som vil skje når spillerne sklir inn i taklinger på det underlaget. I pause sa jeg til Stig Inge Bjørnebye) at vi burde ledet med mange mål, så kunne vi gå og få kampen avlyst.

Det ville blitt oppfattet som usportslig ettersom Kuwait ledet 1-0 og hadde sjanse til å ta en prestisjeseier.

Betenkt

GOD TROSS ALT: Ardian Gashi drar av to kuwaitere. Vålerenga-spilleren var god til tross for det håpløse føret. Foto: Scanpix
GOD TROSS ALT: Ardian Gashi drar av to kuwaitere. Vålerenga-spilleren var god til tross for det håpløse føret. Foto: Scanpix Vis mer

Allerede før kampstart sa Hareide til dommeren, som var fra Qatar, at han var betenkt, men han ble ikke tatt med på råd før det ble avgjort at kampen skulle settes i gang.

- Da jeg gikk over banen, sa jeg til ham at det kunne bli problematisk med tanke på skader. Men en stund så det ut som regnet skulle gi seg, og vi startet kampen. Dessverre fortsatte det bare å regne, sa han.

Hareides beskjed til spillerne var bare å gjøre det beste ut av det, og å slå langt.

- Det var ikke artig å se på, men man kan ikke spille annerledes på dette underlaget. Fysisk sett ble det en tilfredsstillende økt, men mer enn det var det ikke, sa Hareide.

Nye fra Norge

Landslagssjefen var nødt til å sende hjem Alexander Ødegaard og Brede Hangeland på grunn av skader de fikk på første trening i Kuwait, og valgte å kalle inn to nye hjemmefra. Espen Hoff og Espen Søgaard slutter seg til troppen i Bahrain.

- Vi trenger kantspillere og midtbanefolk, for det er der den største belastningen kommer på en tur som dette, sa Hareide, som valgte å la U21-laget som er i semifinale i Qatar beholde sine spillere.

- Jeg vurderte å hente spillere derfra, men de har vært gjennom tre kamper allerede og dermed en mental og fysisk belastning. Jeg sjekket at de jeg henter hjemmefra er i god stand, og velger dem, sa han.

Dermed kan det bli flere debutantnåler å dele ut. Jarl André Storbæk, Øyvind Storflor, Lars Iver Strand og Roger Risholt gjorde unna debuten lørdag. Knut Borch, Hoff og Søgaard kan føre antall debutanter på turen opp i sju.

(®NTB)

- UINTERESSANT: Åge Hareide fikk ikke mye ut av det han så fra sidelinja.