Helt ustoppelige Zlatan senket England alene

Scoret fire - avsluttet med et av tidenes mål.

(Dagbladet): Sverige - England 4-2.

«You're just a shit Andy Carroll» sang England-fansen på nye Friends Arena i et hovent øyeblikk på stillingen 1-2 i kveld, og satte vel med det ord på den samme tonen en del engelske journalister har brukt når de har omtalt Zlatan Ibrahimovic de siste årene.

De synger ikke så høyt nå.

For PSG-spissen scoret fire mål i en fantastisk opptreden da Sverige vant 4-2, noe ingen har gjort mot England tidligere.

Og han avsluttet med en utrolig scoring. En utrolig scoring.

Joe Hart var på bærtur og sendte ballen over hodet på Zlatan Ibrahimovic ute på 30 meter omtrent, Ibra tenkte lynraskt, kastet seg opp i lufta og brassesparket ballen mot det åpne målet.

Kula gikk i en perfekt bane over utspilte engelske spillere, og dalte inn akkurat der den skulle - i nettet.

USTOPPELIG: Zlatan Ibrahimovic dunket inn 2-2 bak Englands keeper Joe Hart på volley. Vakker scoring, men langt fra hans vakreste i kveld.
Foto: Fredrik Sandberg / NTB scanpix
USTOPPELIG: Zlatan Ibrahimovic dunket inn 2-2 bak Englands keeper Joe Hart på volley. Vakker scoring, men langt fra hans vakreste i kveld. Foto: Fredrik Sandberg / NTB scanpix Vis mer

- Hva tenkte jeg? Se på bildene, jeg vet ikke hva jeg tenker på. Hvordan kan man gjøre noe sånt i en privatkamp? Jeg tok av meg trøya og nøt, jeg nøt det, sier Zlatan, ifølge Aftonbladet.

- Jeg forsøkte å nyte hvert sekund. Da vi havnet under ville vi komme tilbake og vinne. Vi fikk en fantastisk start, så vi skal ikke klage. Det skjer ikke ofte hverken på landslaget eller klubblaget at man scorer fire. Jeg prøver bare å gjøre så mange som mulig, og har i hodet at jeg skal gjøre flest mål av alle i landslaget. Jeg tror jeg har 39 nå og slo Henke Larsson med det. Jeg pleier ikke å følge med på statistikken, men jeg vet at rekorden er 49 - jeg mangler elleve, sier svensken.

Snudde
Først ga Zlatan Sverige ledelsen på sin egen retur i første omgang, med en lekker avslutning etter svakt Joe Hart-spill.

England snudde til 2-1 ved Danny Welbeck og Steven Caulker, men Zlatan Ibrahimovic hadde mer på lager.

2-2 satte han inn da Ryan Shawcross sov, spissen tok ned ballen på brystet og knuste den forbi Hart på volley.

3-2: Et knallhardt frispark fra enormt hold. Igjen var Joe Hart på etterskudd, og ballen snek seg inn helt nede ved høyre stolperot.

En av tidenes?
For ordens skyld: Ifølge Opta har ingen scoret hattrick mot England siden Marco van Basten i 1988.

Men det er så klart 4-2 vi snakker om i kveld og i morgen.

Som mange påpekte: Det er kanskje like greit å omdøpe det ferske Friends Arena til Zlatan Arena.

- Gjør man mål mot dem, så er man jo en bra fotballspiller, sier Ibrahimovic og ler.

Eller for å gjengi en av reaksjonene på Twitter:

«For et mål, Ibra. Zlatan stilnet nettopp alle kritikerne. Nådeløs i kveld» - Manchester Uniteds Rio Ferdinand.

Roy Hodgson er like imponert.

- Det er ingen tvil om at Ibrahimovic sitt fjerde mål var ekstraordinært. Det avgjorde kampen. Men det var hans andre og tredje som tok livet av oss, sier England-sjefen.