Helt ute å sykle

Én centimeters feilberegning og Eskil Rønningsbakken (23) styrter 800 meter ned i steinura. Uten line eller sikkerhetsnett syklet han søndag 45 ganger ut på et lite stativ på toppen av Trollveggen - og holdt balansen helt i ro uten å holde styret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forberedelser og trening har tatt ni måneder, konsentrasjonen er fullstendig, blikket fastfrosset - og Åndalsnes ligger 1500 meter nede i dalen. Trollveggen i Romsdal - Europas høyeste loddrette fjellvegg - er nå også erobret på sykkel.

Stativet har han montert selv, etter å ha båret det opp sammen med 120 kilo annen bagasje inkludert sykkel. Stativet er flere meter langt, bardunert fast med kiler inne på platået og stablet med stein for å skape motvekt. Ingen har tidligere gjennomført stuntet.

- Og det er tvilsomt om noen kommer til å gjenta det, sier Eskil selvsikkert. Han er fra Vallset i Hedmark, men bor i Brasil, der han livnærer seg som sirkus- og stuntartist.

I fjor gjorde han seg bemerket ved å stå på hendene på kanten av Prekestolen i Rogaland. Dessuten har han hengt etter tærne i toppen av Eiffeltårnet.

- Dette stuntet er verre enn å stå på hendene på Prekestolen, fordi det innebærer et element ekstra - sykkelen. Tre parter skal samarbeide: stativ, sykkel og kropp. Og selvfølgelig hodet. Jeg hadde ikke lagt det igjen nede i Åndalsnes, hvis noen skulle tro det, sier Rønningsbakken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer