Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Helt uten dråper

ULLEVAAL (Dagbladet): Morten Berre kom, scora, og forsvant. Mens resten av Viking-gutta koste seg med edle dråper på banketten, sleit Berre med å få ut én eneste dråpe i dopingkontrollen. - Men så var det utrolig deilig å få pissa til slutt, ler Berre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dråpene kom først etter at han hadde kasta innpå nærmere tre liter vann og alkoholfritt øl. Oslo-gutten tok det ikke veldig tungt at han først tre timer etter kampslutt fikk skyss av dopingkontrolløren Einar Hveen ned til speilsalen på Grand, der ballfiffen var samlet for å hylle cupmestrene fra Viking. Berre mente at dopingkontrollen bare redda ham fra en masse pisspreik.

- Huff, det hadde vært fint med litt boblevann. Men så slipper jeg talene på den banketten. Jeg var der i fjor, vet du. Omdal og Espelund kommer ikke med mange bomber, smiler han.

Forkommen

Berre var bare glad for at han kunne hente sin andre pokal ned fra ærestribunen på Ullevaal. Den første tok han med Skeids juniorlag da de vant Norway Cup tidlig på nittitallet.

- Det var stort den gangen også. Men dette er jo det største. Jeg var sinnssykt nervøs før avspark. Å tape for Bryne ville være det verste som kunne skjedd med Viking. Å vinne betydde alt. Vi kunne bare spilt så dårlig vi bare kunne. At vi vant var det viktigste, sier han.

Helt alene i en garderobe fylt av søppel, ser han nesten forkommen ut. En cuphelt uten sjampanje og uten jublende lagkamerater, likner ikke en ekte cuphelt.

- Er dette noen måte å feire en cuppokal på?

- Nja, det blir fest seinere. Bare jeg rekker flyet til Stavanger, så er det det samme for meg hva som skjer. Det er nok verst for samboren min, Merete, som sitter der aleina på banketten, smiler Berre.

Tilbud fra VIF

Berre rakk flyet og festen i Stavanger. Men det kan ha vært hans siste flight til oljebyen. Berre er uten kontrakt i neste uke. Han er såkalt Bosman-spiller, og kan gå gratis til en annen klubb. Dagbladet vet at Vålerenga er en av klubbene som har gitt ham et tilbud tidligere i høst.

- Du er jo Oslo-gutt. Frister VIF?

- Du, jeg har ingenting jeg skulle ha sagt om eventuelle overganger. Jeg regner med å bestemme meg i løpet av uka.

- På Rockefeller lørdag kveld lovte du fansen at du ville signere for Viking?

- Nei, jeg sa at det var en god sjanse for at jeg gjorde det. Jeg trives bra i Stavanger.

  • Noe mer ville ikke Berre si før han tuslet ut av garderoben som desidert sistemann.

- Det kunne ha vært verre. Inne i dopingen fortalte de folka at det kunne gå på dagesvis for enkelte utøvere i OL og sånn, ler en festklar Berre.

[email protected]

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!