LØFTET HENNE OPP: Charlotte Kalla var redd for at lagvenninna Hanna Falk skulle bli kald og forkjølet av å ligge i snøen. Foto: Bildbyrån
LØFTET HENNE OPP: Charlotte Kalla var redd for at lagvenninna Hanna Falk skulle bli kald og forkjølet av å ligge i snøen. Foto: BildbyrånVis mer

Hanna Falk

Helt utkjørt falt lang­renns­håpet sammen i snøen. Da tok Kalla ansvar

For Hanna Falk har helgen vært alt annet enn bra.

(Dagbladet): Selv om de norske løperne kanskje har dominert mest i sesongåpningen i Ruka, har de svenske langrennsjentene levert vel så bra.

Fredag vant Stina Nilsson sprinten, og lørdag var svenskenes langrennsdronning, Charlotte Kalla, den eneste som tilsynelatende klarte å hamle opp med Marit Bjørgen.

Men gutta har slitt, og for de andre svenske løperne har det kanskje ikke gått sånn kjempebra. Det ble Hanna Falk et bilde på da hun krysset målstreken og falt helt sammen.

Helt utstlitt

Mens Charlotte Kalla endte på en råsterk andreplass, havnet Hanna Falk på en 29. plass, og var skuffet da hun kom i mål. Da hun krysset målstreken, falt hun altså helt sammen.

- Det var beintøft. Jeg var helt utkjørt, sier Falk til Expressen.

Så ble hun liggende i målområdet en stund, og Charlotte Kalla tok ansvar for å få henne opp fra snøen.

- Charlotte sa at jeg ikke skulle ligge der og fryse. Men jeg orket ikke reise meg, sier Falk.

Hang på Kalla

Falk ble nemlig gått i senk av nettopp Kalla. Underveis i løpet prøvde hun å henge på skistjerna, som holdt en forrykende fart.

- Jeg var sliten allerede da, og prøvde å henge på Charlotte. Men hun tok helt knekken på meg. Jeg er skikkelig sliten nå, men sånn er det vel å gå på ski, sier Falk.

For Charlotte Kalla ble det altså en kjempedag i Ruka. Hun går på søndagens jaktstart ut sammen med Marit Bjørgen og Stina Nilsson.

- Det kjentes bra i dag, sier Kalla til Expressen.