- Helt utrolig at vi vant

Vi snakket med fjorårets vinnere av Klubben i mitt hjerte. Stem frem din klubb nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Stem på klubben i ditt hjerte.

(Dagbladet.no): Det er liten tvil om at idrett og idrettsklubber skaper engasjement rundt om i Norge. Med hele 200 000 stemmer, ble fjorårets Klubben i mitt hjerte, virkelig en suksess.

Fire klubber stakk av med førstepremien i hver sin kategori, og i år vil vi høre hva de har brukt pengene på.

Hovedvinner

Stavangerklubben Brodd IL ble fjorårets hovedvinner, og kunne innkassere 100 000 kroner.

- Pengene gikk fort, men vi fikk god uttelling. Vi har nesten hundre frivillige voksne her i klubben, og de har aldri fått noe som helst. Da vi vant kjøpte vi klubbjakker til alle sammen, sier styreleder i klubben, Annette Dahl Wiig, til Dagbladet.no.

I tillegg kjpte klubben en ny prosjektor, slik at de kan vise kamper på storskjerm, og så ble det innkjøp av en vannkjøler.

- Så kan ungene tappe friskt, kaldt vann i flaskene sine, i stedenfor å kjøpe brus. Det var jo helt vanvittig at vi vant, sier Wiig.

VÅLERNGA FOTBALL: I fjor vant Enga avstemning, og i år tok de seriegullet. Noen som kan slå dem i år? Stem på Klubben i mitt hjerte. Foto: SCANPIX
VÅLERNGA FOTBALL: I fjor vant Enga avstemning, og i år tok de seriegullet. Noen som kan slå dem i år? Stem på Klubben i mitt hjerte. Foto: SCANPIX Vis mer

Hun berømmer alle de frivillige som bidrar til at klubben har vokst seg til mellom 800 og 900 medlemmer.

- Vi er blitt veldig store, så nå håper jeg at alle stemmer like godt som i fjor. Da merket vi engasjementet. og når vi vant fikk vi bare gode tilbakemeldinger. Klubber rundt i hele Stavanger unnet oss dette, sier styrelederen stolt.

Står på bok

Fjorårets vinner i klassen idrettslag med færre enn 500 medlemmer ble Hemnes IL. Klubben har rundt 400 medlemmer, men fikk hele 1043 stemmer i avstemningen. Og det er nesten like mange som det bor i kommunen. Klubben ble hele 75 000 kroner rikere.

- Vi har fortsatt pengene på bok. Vi vil bygge klatrevegg, men har ikke fått egnede lokaler ennå, sier leder i idrettslaget, Karina Sørensen, til Dagbladet.no.

Å skaffe nye lokaler er både tidkrevende og dyrt, men klubben håper på seier i år også.

- Det hadde jo vært veldig moro, sier Carina.

Ballbinge til alle

I fjor fikk Vålerenga Fotball inn 11 379 stemmer i Klubben i mitt hjerte-avstemningen. Det gjorde sitt til at de tok et stikk fra Brann på andreplass, og klubben kunne innkassere premien på 50 000 kroner.

- Det var veldig gledelig. Pengene har vi brukt på en ballbinge som står rett utenfor anlegget vårt på Valle Hovin, sier daglig leder i breddeidretten i Vålerenga Fotball, Tom Hansen, til Dagbladet.no.

Ballbingen er til bruk for alle, ikke bare til de som er organisert i klubben. Bingen er utstyrt med blant annet kunstgress og lysanlegg.

- Bingen kostet 800 000 kroner, og de 50 000 kronene vi vant i fjor er kommet godt med i byggnigen, sier Hansen.

Mot Brann sine 9438 stemmer, tok Vålerenga Fotball en ganske klar førsteplass. Og Hansen ble gledelig overrasket over de høye tallene.

- Vi har jo mange supportere som tenker på oss, og engasjementet rundt klubben er stort.

Nye drakter

Med bare 20 medlemmer er Godfoten FK en av Norges minste fotballklubber. Allikevel klarte de å klatre til topps i fjorårets Klubben i mitt hjerte-avstemningen. Og gevinsten på 25 000 kroner kom godt med.

- Vi har brukt pengene på nye drakter og nye treningsdrakter. Vi ser litt proffere ut når vi har like treningsdresser, sier leder for klubben, Kenneth Giertsen til Dagbladet.no.

Med god hjelp fra den lokale sportsbutikken har Godfoten FK fått valuta for pengene.

- Vi har jo fått to sett med drakter, også. Hadde vi ikke hatt en fin sponsor i sportsbutikken, hadde nok alle pengene gått. Nå har vi penger igjen, sier Giertsen.

Godfoten Fk ble stiftet i 2002 av 20 kompiser som hadde lyst til å spille fotball for å ha det gøy. Og etter å ha rykket opp i sjette divisjon i fjor, ble det direkte nedrykk i år.

- Ja, det gikk ikke så bra i år. Men jeg håper å rykke opp igjen etter neste sesong, sier Giertsen, som håper de vinner avstemningen også i år.

STEM!

Årets avstemning varer i to uker, og fire nye vinnere blir trukket ut. Sportsutstyr for 400 000 kroner skal gå til freamtidige idrettsstjerner rundt om i Norge.

Er virkelig Vålerenga best i byen? Eller kan Lyn slå dem på målstreken? Og hva med Brann? Er det flere ildsjeler og interesserte der enn i Åsane? Ring bestemor, tanter, onkler og venner. Få dem til å stemme på klubben i sitt hjerte!

KOMPISER: Godfoten FK startet fotballklubben for at kompisene kunne ha det gøy og spille fotball sammen. Det skal de fortsette med.
- MYE FOR PENGA: Stavangerklubben Brodd IL bestemte eg for å belønne sine frivillige hjelpere. - De har vært i klubben i nesten 15 år, og de har aldri fått noenting. Det var på tide, sier styreleder Wiig.
BARNEGLEDE: Da Dagbladet.no besøkte Hemnes IL i fjor, var det idrettsglede i hallen. Om ikke lenge håper klubben de får klatrevegg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer