UVIRKELIG FØLELSE: Magnus Krog hadde problemer med å ta innover seg at han hadde lagt beslag på den gule ledertrøya i verdenscupen.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
UVIRKELIG FØLELSE: Magnus Krog hadde problemer med å ta innover seg at han hadde lagt beslag på den gule ledertrøya i verdenscupen.Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

- Helt uvirkelig å få den gule trøya

Kombinertkometen Magnus Krog tok sin første verdenscupseier.

(Dagbladet): De færreste utenfor de innerste kombinertkretser hadde hørt om Magnus Krog før helgens verdenscupåpning i finske Kuusamo.

24-åringen fra Høydalsmo i Telemark hadde imidlertid vist spennende potensial i sommer-grand prix med blant annet en tredjeplass i Liberec i slutten av august. Dessuten var han den som holdt best følge med langrennssterke Magnus Moan i et testrenn forrige helg.

Fredag holdt han Moan og alle andre bak seg da han vant sitt første individuelle verdenscuprenn i karrieren. Hans tidligere bestenotering var en 13.-plass fra Lahti i mars.

KOMET: Magnus Krog hadde vist lovende takter i grand prix-rennene i sommer og høst, men overrasket alle da han tok sin første verdenscupseier i åpningsrennet i Kuusamo.Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
KOMET: Magnus Krog hadde vist lovende takter i grand prix-rennene i sommer og høst, men overrasket alle da han tok sin første verdenscupseier i åpningsrennet i Kuusamo.Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer

-  Dette er det desidert største i min karriere. Jeg hadde en kjempedag, sier Krog til NRK.

- Jeg hadde en kjempeopplevelse i bakken. Jeg visste jeg var sterk i løypa, men å gå helt i toppen og prege et renn er utrolig, fortsetter sensasjonsmannen.

Landslagssjef Kristian Hammer er mektig imponert over eleven:

SLO TIL: Magnus Krog gikk et sterkt langrenn og slo til i den siste motbakken opp mot skistadion i Kuusamo da han gikk inn til sin første verdenscupseier.Foto: SCANPIX/AP Photo/LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa
SLO TIL: Magnus Krog gikk et sterkt langrenn og slo til i den siste motbakken opp mot skistadion i Kuusamo da han gikk inn til sin første verdenscupseier.Foto: SCANPIX/AP Photo/LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa Vis mer

- Hvis ikke dette er et gjennombrudd, så vet ikke jeg, sier en jublende Hammer til NRK.

God i bakken - rask i sporet Krog var best av de norske i hopprennet med et hopp på 126,5 meter, som holdt til en fjerdeplass, og gikk dermed ut 59 sekunder bak ledende Tino Edelmann fra Tyskland. Det dannet seg raskt en gruppe på fem løpere som tok opp jakten på tyskeren.

Sammen med japanske Akito Watabe og den østerrikske veteranen Mario Stecher, var nordmannen blant de viktigste bidragyterne til at Edelmann ble hentet inn i god tid før målgang.

Med et sterkt rykk i siste motbakke opp til skistadion, festet han jerngrep om seieren, og kunne paradere ned oppløpet til en sterk seier, 2,5 sekunder foran Watabe og 7,1 sekunder foran Edelmann.

- En drøm Magnus Moan og Mikko Kokslien hadde henholdsvis beste og nest beste langrennstid og gikk seg opp til en sjette- og en åttendeplass. Krog var på sin side fjerde raskest i sporet.

I og med at det var sesongens første verdenscuprenn, betyr det at telemarkingen kan ikle seg gul ledertrøye i morgendagens renn.

- Det er helt rått. Krog tar på seg gul trøye. Han bare banker til og er iskald og rykker. Det er fantastisk, sier Hammer.

- Om det er en drøm? Ja, absolutt! Da jeg fikk den gule trøya var det helt uvirkelig. Å gå med den i morgen blir kult, sier Krog selv.