- Helt uvirkelig av en nordmann. Jeg trodde ikke det var sant

Hyller Zucca etter hattrick.

NATTAS HELT: Mats Zuccarello. Foto: NTB Scanpix
NATTAS HELT: Mats Zuccarello. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Mats Zuccarello (28) hylles på alle kanter etter han scoret hattrick for New York Rangers mot Toronto Maple Leafs natt til lørdag. Rangers vant 3-1, og nordmannen framsto naturlig nok som den store helten i mektige Madison Square Garden.

- Det er helt uvirkelig av en nordmann. Jeg trodde ikke det var sant, sier TV 2's hockeyekspert Ole Eskild Dahlstrøm til Dagbladet.

- Det er enorm prestasjon Mats gjør i verdens største vinteridrett, sier ekspertkollega Bjørn Erevik.

Zucca har nå til sammen scoret sju mål for Rangers denne sesongen. Det har han gjort sammen med fire andre spillere i NHL, og foran seg har de bare Jamie Benn fra Dallas Stars (9 mål).

- Vanligvis er det Mats som legger pasningene. Det er moro at det nå er han som får de flotte pasningene, påpeker Erevik.

- Det virker som om han har fått en annen rolle på laget. Han ser mer avslappet ut, og søker avslutninger mer enn å være tilrettelegger, påpeker Dahlstrøm.

Flott forarbeid Han satt oppe og så kampen.

- Mats virket helt avslappet. Men han boblet sikkert innvendig, framholder Dahlstrøm.

- Begge de to første målene var flott forarbeid. Det siste målet var på åpen kasse. Personlig er han ikke så opptatt av om han scorer, han er mest opptatt av at Rangers gjør det bra, påpeker Erevik.

- Samtidig har treneren lagt press på spillerne. De må levere på høyere nivå. Det er moro å se at Mats er ett hundre prosent tilbake etter skaden.

Hattricket er det andre en nordmann har gjort i NHL noen gang. Det første sto Espen «Shampo« Knutsen for i 2002.

- Det er ikke hver dag. Det må vi ta med oss, denne karamellen må vi suge på, sier Zucca til Nettavisen.

Topper tabellen Rangers topper tabellen i Metropolitan foran Washington og NY Island.

Zucca skrev for øvrig en ny fireårskontrakt med New York Rangers tidligere i år - som innebærer ei årslønn på 4,5 millioner dollar, eller 38,5 millioner norske kroner.

- Han kunne helt sikkert fått høyere lønn andre steder. Og det var svært populært blant supporterne at han ville bli, sier Erevik.

- Men Mats ønsker å spille på et konkurransedyktig lag som kan vinne Stanley Cup. Det er det mest prestisjefylte trofeet du kan vinne, og ingen nordmann har gjort det tidligere.