Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Helt vilt, en skikkelig bombe

Hushovd-trener Atle Kvålsvoll om Boonens påståtte kokainbruk.

(Dagbladet.no): Den belgiske avisen Hetlaatste Niuews meldte i morgentimene at den belgiske sykkelstjernen Tom Boonen var tatt for kokainbruk.

Thor Hushovds spurt-rival skal ha testet positivt i en prøve utenfor konkurranse den 25.mai, seks dager før han avsluttet rittet Belgia rundt. Ifølge den belgiske avisen skal politiet også ha funnet kokain i leiligheten Boonen disponerer hjemme hos foreldrene i Postel, mens Flandersnews skriver at ingen ulovlige midler ble funnet.

I dag bekrefter derimot belgisk påtalemyndighet at Boonen etterforskes.

- Det er startet etterforskning på grunn av mistanke om besittelse av kokain hos Tom Boonen, bekrefter Inge Delissen, talsmann for de lokale myndighetene, overfor AP.

Atle Kvålsvoll er Thor Hushovds trener og er sjokkert når han får høre nyheten.

Stumt QuickStep

- Dette er helt nytt for meg og jeg vet da søren hva jeg skal si om dette. Hvis dette stemmer er det en skikkelig bombe. Dette er et eventyr, helt vilt, sier Kvålsvoll til Dagbladet.no.

Kvålsvoll hadde ikke hørt nyheten da Dagbladet.no ringte ham og ønsket ikke å si mer før han hadde lest mer om saken selv.

SJOKKERT: Hushovds trener Atle Kvålsvoll er sjokkert når han får høre om Tom Boonens påståtta kokainbruk. Her under fjorårets Tour de France. Foto: Heiko Junge/Scanpix
SJOKKERT: Hushovds trener Atle Kvålsvoll er sjokkert når han får høre om Tom Boonens påståtta kokainbruk. Her under fjorårets Tour de France. Foto: Heiko Junge/Scanpix Vis mer

Lagleder for Tom Boonens lag, QuickStep, ønsket ikke å si mye i formiddag.

- Foreløpig vet jeg ikke nok om dette til å gi en ordentlig reaksjon. Det er alt jeg har å si, sier Rik van Slycke til Flandersnews.

Ikke doping

Boonen trenger i utgangspunktet ikke frykte å bli utestengt fra konkurranse da kokain ikke står på dopinglisten utenom konkurranse. Det opplyser daglig leder i Antidoping Norge, Anders Solheim, overfor Dagbladet.no.

Det har stormet rundt Boonen i lang tid etter at en annen belgisk rytter ble kokaintatt før jul i fjor - og fortalte at han hadde fått stoffet fra Boonen. I vinter krasjet verdensmesteren sin Lamborghini, og i vår har han mistet førerkortet to ganger - seinest med 1,0 i promille og 180 kilometer i en 90-sone.

QuickStep har varslet at de vil komme med en uttalelse vedrørende saken seinere i dag.

- Helt vilt, en skikkelig bombe
<B>ETTERFORSKES:</B> Belgiske myndigheter bekrefter i dag at de etterforsker sykkelstjernen Tom Boonen for besittelse av kokain.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling