- Helt vilt!

GLASGOW (Dagbladet): Harald Brattbakks scoret fire mål i samme kamp som første Celtic-spiller på 30 år. Det har kronet ham til konge i den katolske storklubben. - Fantastisk når 30000 mennesker synger om akkurat deg, sier Harald.

Celtic har satt ny verdensrekord denne uka. Klubben har solgt 52 000 sesongbilletter til neste sesong, og det har ingen gjort før dem.

Den katolske storheten i Glasgow har en supporterhorde som teller 60 000 til 70 000, og de som lykkes i å sikre seg en av sesongbillettene jubler som om de har vunnet i lotteriet.

- Helt vilt

- Dette er egentlig helt vilt. I tillegg til de 52 000 solgte sesongbillettene opererte Celtic med en venteliste på 10000. De som sto på denne ventelista har nå fått beskjed om at de dessverre ikke får kjøpt sesongbillett, forteller Harald Brattbakk.

Celtic og Glasgow Rangers er de to store fiendene i skotsk fotball. I ti år har Rangers dominert skotsk fotball, men akkurat nå leder Celtic foran Rangers.

Tiljubles

Brattbakk og kona trives i Glasgow. De har kjøpt hus, har norsk TV og Harald blir tiljublet overalt.

- Hei Harald, jeg er Rangers-fan, men ønsker deg lykke til, sier plutselig en autografjeger.
- Slik er det i Glasgow, sier Harald.

Den gamle religiøse kampen mellom katolikker og protestanter er over. Nå handler det om å sikre seg de beste spillerne, og selvsagt gjøre suksess på banen.

- Det går kjempebra. Vi spiller god fotball, og har lykken med oss. Det er mildt sagt fantastisk å oppleve dette, sier Harald.

Kommer Drillo?

Han har vist alle at han kan ha suksess utenfor Rosenborg og Nils Arne Eggens veldrillede spillesystem.

- Det er viktig for meg å gjøre det bra i Celtic. Dette er eneste måten å vise folk rundt meg og Egil Olsen at min suksess ikke er avhengig av Rosenborg.

- I Celtic spiller vi helt annerledes enn i Rosenborg, men like fullt har jeg scoret åtte mål siden jeg kom over, sier Harald.

Som alle andre har han ambisjoner om lands- laget, og VM i Frankrike. Han innser at kampen om å komme i troppen er beinhard.

- Jeg har vist at jeg er god på Rosenborg, nå viser jeg at jeg lykkes i et annet system og under en annen ledelse i Celtic

- Dette er min taktikk. Jeg må bevise at jeg er god nok, og da kan min sjanse komme. Egil Olsen er selvsagt velkommen til Skottland for å se meg spille, sier Harald og smiler.

Savner Trondheim

Selvsagt savner Harald med jevne mellomrom Trondheim, men savnet kompenseres av flere besøk hjemmefra.

- Er vel ikke rart at jeg av og til savner Trondheim. Hvem gjør vel ikke det? Spør Harald.

- Skal unge spillere reise utenlands så raskt de får muligheten?

- Et vanskelig spørsmål. Selv valgte jeg å vise lojalitet til RBK, være tålmodig og vente til min tid var der. Denne taktikken har fungert utmerket for meg. Jeg ville ikke for alt i livet byttet ut de åtte gode åra i Rosenborg med en tilfeldig karriere i utlandet, sier Brattbakk.

Sjøl har han fått proffdrømmen i gave:

- Dette er virkelig en drøm, sier han glad.