- Helt vilt

Newcastle imponerte stort på St. James' Park i dag, da de knuste Everton 6-2. - Det er helt vilt, sier Alan Shearer.

Se også:

Spillerbørs for Newcastle - Everton

Etter tap for både Liverpool og Arsenal, og et poeng mot Ipswich fikk Newcastle en etterlengtet opptur hjemme mot Everton i dag. Everton fulgte Newcastle i 45 minutter, men etter pause var Bobby Robsons mannskap fantastiske. I løpet av de siste 32 minuttene scoret de fire mål.

- I de siste kampene har vi ikke klart å holde buret reint og derfor må vi score fire, fem eller som i dag seks mål for å vinne. Det er helt vilt, sier Newcastle-kaptein Alan Shearer til Skysports.

Med dagens seier satte Newcastle et enda større press på Leeds foran morgendagens Premier League-oppgjør med Manchester United. Newcastle er nå fem poeng foran Leeds i kampen om den viktige fjerdeplassen i Premier League, som gir rett til å spille kvalifisering til neste års Champions League.

- Jeg har en veldig god følelse etter denne seieren, men det var mer viktig enn godt. Vi gav supporterne den kampen de trengte og fortjente, sier Newcastle-manager Bobby Robson.

Newcastles største problem i de siste kampene, er at de har sluppet inn for mange mål. Heller ikke i dag var forsvarsspillet helt på topp.

- Vi scoret noen nydelige mål, men vi spilte ikke veldig bra i forsvar i første omgang. Begge Evertons mål kom etter dårlig forsvarsspill. I andre omgang tok vi oss sammen, og gjorde ingen feil, mente Robson.

Everton tok ledelsen i kampen allerede etter seks minutter, da Duncan Ferguson lobbet ballen over Shay Given i Newcastle-målet. Hjemmelaget svarte med å score to mål i løpet av to og et halvt minutt. Først utnyttet Alan Shearer et sovende Everton-forsvar, og scoret enkelt alene med keeper. Deretter la Laurent Robert inn i feltet, hvor Carl Cort styrte ballen i mål på direkten.

Til tross for Newcastles opphenting, gav ikke Everton opp og Niclas Alexandersson sørget for utlikning.

I andre omgang hadde imidlertid Everton ingen ting å stille opp med mot Newcastls raske angripere. Andy O'Brien sendte Newcastle i ledelsen med 3-2, før Nolberto Solano scoret to mål i løpet av like mange minutter. Olivier Bernard satter inn det siste målet for Newcastle.

- Vi er tilbake der vi føler at vi hører hjemme. Vi har ikke vunnet på fem kamper, tre av dem var mot Arsenal og en mot Liverpool. Det er de lagene vi prøver å gå forbi, og derfor er det veldig vanskelig, sier Shearer om medaljesjansene.

SCORINGSSHOW: Newcastle scoret seks mål mot Everton.