OL - Golf

- Helt vilt

Viktor Hovland viser styrke i herrenes golfturnering i Tokyo. Nordmannen leverte nok en solid runde fredag, men avsluttet svakt.

STORSPILLER: Viktor Hovland har virkelig funnet flyten i Tokyo. Foto: REUTERS/Toby Melville
STORSPILLER: Viktor Hovland har virkelig funnet flyten i Tokyo. Foto: REUTERS/Toby Melville Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020
  • Runden pågår fortsatt for Kristian Krogh Johannessen! Han er for øyeblikket på det 14. hullet og et slag under par. Dagbladet oppdaterer nordmannens score når han er ferdigspilt!

Viktor Hovland fortsetter storspillet i golfturneringen i Tokyo. Etter to dager ligger han nå på totalt fem slag under par etter å ha endt på to slag under i dag.

23-åringen ligger på en 12. plass foreløpig og er i skrivende stund bare tre slag bak medaljeplass. Meksikanske Carlos Ortiz leder turneringen akkurat nå, med fire slag på Hovland.

Natt til lørdag fortsetter golfturneringen og dag tre står for tur. Hovland har virkelig vist at han kan regnes med i toppen av turneringen, men avsluttet nok en dag svakt med en bogey.

Sportsnyhetene: Victor Hovland henger fortsatt med i toppen i OL. Vis mer

Nok en god start

Hovland var oppe i delt ledelse etter at han gjorde fire birdies på de første åtte hullene.

Som på den første runden åpnet han med en birdie på det første hullet. Etter et perfekt utslag, satte han innspillet til en drøy tometer. Putten banket han i, og fikk nok en gang.

- Hvilken start. Han er i gang!, utbrøt Discoverys kommentator Per Haugsrud.

Etter birdien på det første hullet, fulgte en rekke med fire par før han virkelig skulle vise hvorfor han er en av verdens beste golfspillere.

Med birdie på hull 6,7 og 8 var Oslo-gutten oppe på en delt andreplass.

- Det er helt vilt det han driver med, sier Haugsrud i kommentatorboksen.

Utsatt igjen

På det niende hullet måtte dessverre nordmannen notere dagens første bogey etter å ha vært en tur i bunkeren.

Etter at Hovland hadde gjort seg ferdig på det fjortende hullet ble runden igjen stoppet på grunn av dårlig vær og fare for lyn og torden. Også torsdagens runde ble stoppet, men kom i gang igjen etter noen timer.

- Litt mer slitsomt, men ellers går det fint. Akkurat samme forholdene, er ikke noe man må endre på når man kommer ut på banen igjen, sa Hovland til Eurosport om at spillet nok en gang ble utsatt.

Etter det 14. hullet lå Hovland på tre slag under par på runden.

På hull 15 endte det med par for Hovland. Han var svært nærme å sette birdie, men putten ble litt for lang dessverre. På det 16. hullet ble det med par for Hovland.

FORM: Viktor Hovland har virkelig vist form på de to første dagene av golfturneringen i Tokyo. Foto: REUTERS/Murad Sezer
FORM: Viktor Hovland har virkelig vist form på de to første dagene av golfturneringen i Tokyo. Foto: REUTERS/Murad Sezer Vis mer

- Han gjør det litt vel spennende for oss her nå Viktor, sa Haugsrud i kommentatorboksen før hull 17.

På det neste siste hullet ble det par for Hovland, og han lå fortsatt tre slag under par for dagen og totalt seks på de to første dagene før det siste hullet.

Men igjen avslutter Hovland noe svakt. På det 18. og siste hullet starter han med å slå et slag som nesten ender i vannet. Nordmannen endte med boogie på dagens siste hull, etter et svakt innspill.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer