Heltemottagelse for Brasils verdensmestre

Brasil ble ikke uventet møtt av feststemte fotballfans da de enelig kom hjem i dag.

Tusenvis av brasilianere hadde møtt fram for å hylle sine ferske verdensmestere, både på flyplassen og i byen.

Det brasilianske landslagets Boeing 767 ble eskortert av det brasilianske flyvåpenet de siste minuttene, og tok en æresrunde over byen, før det landet til applaus fra de fremmøtte.

Ronaldo og resten av spillerne har feiret siden de slo Tyskland 2-0 søndag, men hadde ingen planer om å gi seg tirsdag. Fra flyplassen ble de fraktet i brannbil gjennom byen, før de reiste til president Fernando Henrique Cardoso.

Brasil er også populære i de lokale mediene om dagen, og det er blitt tatt i bruk store ord om VM-triumfen. Avisen O Globo valgte å kalle Brasils prestasjoner for «best i verden - på alle kontinent». Brasil har nå vunnet VM på alle kontinent turneringen er blitt spilt, og nasjonen er den første som vinner alle sju kampene i et mesterskap.

Jornal do Brasil tok helt av etter VM-gullet, og skrev at en femte VM-tittel førte til «Brasils lykkeligste dag i århundret».

(NTB)<

VEL HJEMME: Kaptein Cafu hilser hjemlandet med VM-pokalen.
TRIUMFFERD: Brasils trener Scolari og lagkaptein Cafu åpnet rett og slett rutene i flyet og hilste tilhengerne under den siste taxe-biten fram til gaten.