Helten ber om tillit

Etter storspill i sluttspillet mener Vålerengas Tommy Lund (25) han fortjener å bli satset på som førstekeeper.

-  Jeg har ikke blitt god over natta. Jeg har vært så god lenge. Det handler bare om å få tillit og muligheten til å bevise det. Hvis folk har trua på meg, så presterer jeg, sier Lund dagen etter at han var med å sikre sin tredje og klubbens 24. kongepokal i ishockey.

Han slapp til etter at det kanadiske førstevalget Tyrone Garner (27) ble skadd i den tredje NM-semifinalen mot Storhamar. Lund var god resten av sluttspillet.

Tommy har ett år igjen av kontrakten i VIF, men har ikke lyst på en sesong til på benken.

Reserve x 5

Der har han nemlig sittet nok siden han kom til Oslo-klubben som 18-åring:

Han nærmer seg riktignok 150 kamper for Vålerenga, men har aldri vært et klart førstevalg. Selv ikke i 2003/04-sesongen, da han spilte seg inn på landslaget.

I tur og orden har han vært nummer to bak Åke Lillebjørn (1999/2000), Jonas Forsberg (2001/02), Bjørge Josefsen (2002- 04), Chris Mason (2004/05) og Tyrone Garner (2005/06).

Nå har Vålerenga blitt muntlig enig med Garner om en ny ettårskontrakt.

GULL-KEEPEREN: Tommy Lund leverte fantomspill i kamp etter kamp i sluttspillet. Nå ønsker han tillit av trenerne i VIF.
GULL-KEEPEREN: Tommy Lund leverte fantomspill i kamp etter kamp i sluttspillet. Nå ønsker han tillit av trenerne i VIF. Vis mer

Det er ikke keeper-Tommy veldig begeistret for.

-  Jeg har ingen ting imot Tyrone, for han er en kjempefin kar, men det må være bedre for Vålerenga å satse på meg, som er billig, enn å hente inn en dyr utlending. Jeg er blitt 25 år, og spiller hockey fordi jeg synes det er moro å spille hockey. En sesong til på benken nå blir helt feil, sier Tommy Lund.

Vålerengas markedssjef, Jan Tore Kjær, forsvarer den nye avtalen med kanadiske Garner.

-  Vi er nødt til å ha to gode keepere. Av erfaring vet vi at keepere også blir skadet, og man er sjanseløs med bare én god keeper. Dessuten er ikke Garner så veldig dyr. Han har signalisert at han ønsker å være her lenge, sier Kjær - selv tidligere eliteseriekeeper.

-  På lik linje

VIF-trener Espen «Shampo» Knutsen er glad for at Tyrone Garner kommer tilbake til Oslo. Og forsikrer at keepervalget for neste sesong ikke er tatt allerede.

-  Tommy og Tyrone vil stille på lik linje, slik gode keepere skal, sier han til Dagbladet.

-  Det ble jeg lovet før årets sesong også. Men følte likevel ikke at vi konkurrerte på samme vilkår, sier Tommy Lund.