Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Helten får bli

Frisk Asker- Vålerenga 5- 1. Etter en knusende seier over erkerivalen Vålerenga, sto jubelen i taket i garderoben til Frisk Asker. Og bredest smilte banens beste spiller Sami Nuutinen (30). For etter lang tid i usikkerhet, tyder mye på at stjernespilleren får bli i klubben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Supporterne har samlet inn mange tusen kroner, men vi mangler fortsatt litt penger før vi kan si med sikkerhet at vi har råd til å beholde ham. Men det ser veldig positivt ut, sier markedsansvarlig i Frisk Asker, Bjørn Erevik, til Dagbladet.

Penger fra fansen

Publikumsfavoritten Sami Nuutinen har lenge levd i usikkerhet om sin videre framtid i klubben. Men det er nå klart at Frisk Asker vil strekke seg langt for å beholde 30-åringen. Samtidig har fansen gjort sin del av arbeidet. De har nemlig samlet inn over 30000 kroner for at de fortsatt skal få gleden av å se den pasningssikre backen på isen.

Nuutinen selv tar derimot alt oppstyret med knusende ro.

- Jeg tenker ikke så mye på det. Det hjelper meg ikke. Men jeg håper å få fortsette, slik at jeg kan hjelpe Asker til seier i serien og cupen, sier Sami Nuutinen til Dagbladet.

Beholdt spenningen

Før toppoppgjøret i går, var Frisk Asker svært bekymret for at publikum skulle utebli siden toppoppgjøret ble tv-overført av NRK2. Men bekymringene var forgjeves. 2015 tilskuere møtte opp og de fikk valuta for pengene. Hjemmelaget scoret to kjappe mål i løpet av kampens seks første minutter. Vålerenga ble tatt på senga og kom aldri inn i kampen etter sjokkåpningen.

- Vi ville ikke nok i dag. Frisk gjorde en kjempekamp og vi presterte for dårlig, sier trener i Vålerenga, Petter Thoresen til Dagbladet.

BANENS BESTE: Sami Nuutinen viste seg fram på isen mot Vålerenga i går. Fansen har samlet inn penger for å beholde backen, og nå er klubben på gli.Foto: TOMM W. CHRISTIANSEN
BANENS BESTE: Sami Nuutinen viste seg fram på isen mot Vålerenga i går. Fansen har samlet inn penger for å beholde backen, og nå er klubben på gli.Foto: TOMM W. CHRISTIANSEN Vis mer

Vålerenga topper fortsatt tabellen med to poeng, men med én kamp mer spilt enn Frisk Asker. Seieren i Askerhallen var derfor viktig for å beholde spenningen i tabelltoppen i ishockeyserien.

BANENS BESTE: Sami Nuutinen viste seg fram på isen mot Vålerenga i går. Fansen har samlet inn penger for å beholde backen, og nå er klubben på gli.Foto: TOMM W. CHRISTIANSEN
Hele Norges coronakart