Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Helten flytter til fienden

STAVANGER (Dagbladet): Viking-Vålerenga 3-2. - Jeg har vært her i 11 år, skal skrive min siste kontrakt og føler jeg trenger nye utfordringer, sier matchvinner Gunnar Aase. Fem minutter før slutt sendte han Viking til semifinalen. Tidlig i neste uke skriver han under for Brann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har ikke bestemt meg ett hundre prosent, men det er mye som taler for det, sier Gunnar Aase til Dagbladet. - Jeg føler at tida er inne for å prøve noe nytt. Og her i Viking ser det jo ikke ut til at de har bruk for meg.

- Sjøl med tre av de faste på skadelista (Erik Nevland, Rikhardur Dadason, Audun Helgason) måtte jeg starte på benken. Det kan ikke bety annet enn at jeg er langt bak i køen.

Fram til sommerferien spilte Gunnar Aase fast for Benny Lennartsson. Siden det har han stort sett sittet på benken. Og da Brann meldte sin interesse lot han tankene fly. I retning en kontrakt han føler vil gi spilletid i Tippeligaen.

- U-kamper er helt uaktuelt for meg, sier Gunnar Aase.

- Hva må Viking gjøre hvis de vil beholde deg?

- Ja, si det. Jeg har fått et tilbud som er greit nok - det er ikke der det ligger. Jeg har lyst til å spille fotball, sier Vikings matchvinner.

Strøkent seiersmål

Vålerenga hadde snudd 0-2 til 2-2 og bra trøkk da Gunnar Aase kom inn etter en drøy time. Plutselig hadde Viking en dimensjon til. Og da Tom Henning Hovi glapp grovt i markeringspillet takket Viking-spilleren for ensomheten. Med et strøkent mottak og en avslutning helt borte i den lengste kroken.

- Et kjekt mål, sier Aase. - Og et riktig tidspunkt å gjøre det på. For Vålerenga hadde bra trøkk og kjempet som løver etter at de hadde klart å snu kampen.

- Nå ønsker jeg meg Odd i semifinalen.

- Hvorfor det?

- Hvorfor ikke, sier Aase.

Vikings cuprevansje

Cupfinalen, som Viking-spillerne hadde klokkertro på i går kveld, kan dermed bli Gunnar Aases siste kamp for stavangerne. Sjøl det er ikke vemodig.

- Uansett hva det blir til så får jeg jo med meg den, sier han.

- På den ene eller andre måten.

For tre år siden scoret John Carew tre mål og ga Vålerenga 4-1 over Viking i den første av to semifinaler det året. En måned seinere gikk Vålerenga bort og vant cupen. Og de trodde det var mulig i går kveld også - sjøl på 0-2.

På 2-2 begynte de å bli litt for sikre.

- Vi skulle på død og liv presse inn den tredje, sier trener Tom Nordlie. - Og så fikk vi strekk i laget, blottet oss bakover, og så kom det en personlig feil. Og derfor er jeg veldig skuffet.

- Etter den jobben gutta la ned her hadde vi fortjent bedre.

<B>TAR FARVEL:</B> Gunnar Aase har vært med Viking i 11 år, og tar farvel med klubben og trener Benny Lennartson.