Helten Hartnell

Da Vålerenga trengte det som meste, viste Scott Hartnell at han er en av tidenes beste spillere i norsk ishockey.

JORDAL AMFI (Dagbladet): Med tre poeng ble amerikaneren fortjent kåret til bestemann da Vålerenga tok seg til NM-finale etter 6- 5 over Stjernen i tredje semifinalekamp (best av fem).

På seks sluttspillkamper har han imponerende ti mål og fem målgivende pasninger. Med 22-åringen på isen har Vålerenga scoret 13 mål og sluppet inn ett.

-  Jo, det har vel gått ganske bra, sier Hartnell til Dagbladet.

-  Det er veldig gøy å score mål, men det viktigste er at laget vinner.

-  Rått

Slik snakker alle spillere med bakgrunn i den nordamerikanske ligaen NHL. Samtlige setninger hvor de omtaler seg sjøl slutter med at det enten er viktigst at laget vinner, at det trengs et helt lag for å vinne eller at en annen på laget også har spilt bra.

Men sjøl om Hartnell snakker om laget , fortjener han svært mye av æren for Vålerengas seks strake seirer i sluttspillet.

-  Helt rått av Scott, sier trener Knut Jørgen Stubdal.

-  Det er ikke mange i eliteseriens historie som har spilt på et høyere nivå enn han.

Ny sesong?

Hartnell, Anders Myrvold, Travis Brigley og keeper Chris Mason er i Norge denne sesongen på grunn av lockouten i NHL. Og hvis situasjonen i Nord-Amerika fortsetter, kan det hende Vålerenga får beholde sine stjerner.

-  Aller helst vil vi spille i NHL, men om det fortsatt er lockout neste sesong, er jeg positiv til å snakke med Vålerenga om å fortsette her. Jeg har hatt det veldig bra i Norge, sier Brigley, mens Hartnell står ved siden av og nikker.

Før den tid skal det spilles finalekamper mot Trondheim, som slo Storhamar i semifinalen.

-  Jeg sa før semifinalene at jeg helst ville møte Trondheim i finalen, fordi Storhamar har et bedre lag. Hvis vi klarer å stoppe power play-rekka til TIK, tar vi dem, sier trener Stubdal.

POPULÆR: André Nybo (9) får autograf av den nye Vålerenga-helten Scott Hartnell.