Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Helten Hartnell

Da Vålerenga trengte det som meste, viste Scott Hartnell at han er en av tidenes beste spillere i norsk ishockey.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

JORDAL AMFI (Dagbladet): Med tre poeng ble amerikaneren fortjent kåret til bestemann da Vålerenga tok seg til NM-finale etter 6- 5 over Stjernen i tredje semifinalekamp (best av fem).

På seks sluttspillkamper har han imponerende ti mål og fem målgivende pasninger. Med 22-åringen på isen har Vålerenga scoret 13 mål og sluppet inn ett.

-  Jo, det har vel gått ganske bra, sier Hartnell til Dagbladet.

-  Det er veldig gøy å score mål, men det viktigste er at laget vinner.

-  Rått

Slik snakker alle spillere med bakgrunn i den nordamerikanske ligaen NHL. Samtlige setninger hvor de omtaler seg sjøl slutter med at det enten er viktigst at laget vinner, at det trengs et helt lag for å vinne eller at en annen på laget også har spilt bra.

Men sjøl om Hartnell snakker om laget , fortjener han svært mye av æren for Vålerengas seks strake seirer i sluttspillet.

-  Helt rått av Scott, sier trener Knut Jørgen Stubdal.

-  Det er ikke mange i eliteseriens historie som har spilt på et høyere nivå enn han.

Ny sesong?

Hartnell, Anders Myrvold, Travis Brigley og keeper Chris Mason er i Norge denne sesongen på grunn av lockouten i NHL. Og hvis situasjonen i Nord-Amerika fortsetter, kan det hende Vålerenga får beholde sine stjerner.

-  Aller helst vil vi spille i NHL, men om det fortsatt er lockout neste sesong, er jeg positiv til å snakke med Vålerenga om å fortsette her. Jeg har hatt det veldig bra i Norge, sier Brigley, mens Hartnell står ved siden av og nikker.

Før den tid skal det spilles finalekamper mot Trondheim, som slo Storhamar i semifinalen.

-  Jeg sa før semifinalene at jeg helst ville møte Trondheim i finalen, fordi Storhamar har et bedre lag. Hvis vi klarer å stoppe power play-rekka til TIK, tar vi dem, sier trener Stubdal.

POPULÆR: André Nybo (9) får autograf av den nye Vålerenga-helten Scott Hartnell.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!