<strong>LERKENDAL-FEST:</strong> Pål André Helland jubler sammen med Vegar Eggen Hedenstad etter 1-0-scoringen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
LERKENDAL-FEST: Pål André Helland jubler sammen med Vegar Eggen Hedenstad etter 1-0-scoringen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Helten Helland: - Ta til vettet!

Kom inn fra benken og ble helten da Rosenborg slo BATE Borisov 2-0 i Champions League-kvalifiseringen. Etterpå ga han klar beskjed til trener Eirik Horneland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Rosenborg - BATE Borisov 2-0 (3-2 sammenlagt)

Rosenborg lå under med 1-2 etter den første kampen i Champions League-kvalifiseringen mot BATE Borisov. Med andre ord: Utgangspunktet var at laget måtte score i returen på Lerkendal i kveld.

Rosenborg dominerte i første omgang, men klarte ikke å score. Det gjorde heller ikke David Akintola og Alexander Søderlund på to feite sjanser i andre omgang. Men så ble Søderlund felt, og innbytter Pål André Helland scoret på straffe.

Helland var også sterkt involvert i Rosenborgs andre scoring. Han skjøt fra distanse, via Søderlund og i mål. Scoringen ble kreditert Søderlund.

<strong>OPPTUR:</strong> Trener Eirik Horneland. Foto: NTB scanpix
OPPTUR: Trener Eirik Horneland. Foto: NTB scanpix Vis mer

Dermed er Rosenborg videre til tredje runde i Champions League-kvalifiseringen. Sammenlagt over to kamper ble det 3-2. Nå venter slovenske Maribor i tredje runde.

Innbytter

Helland kom inn for Akintola i det 69. minutt. Han har ikke fått all verden med tillit under trener Eirik Horneland. Men ofte når han kommer inn, har han frigjort energi i angrep. Så også i kveld, der han framsto som supertent fra første stund.

Etter kampen røpet Horneland at Helland tok straffen fra kaptein Mike Jensen.

- Han er en matchavgjører, sier treneren til TV 2.

- Han går iskaldt inn og tar straffen. Han tar den fra Mike. Det viser at han har lyst til å avgjøre. En fantastisk straffe.

Helland har slitt med spilletida, noe han ikke er fornøyd med: Til TV 2 sier han:

- Det viktigste er at laget vinner. Jeg har det noenlunde OK likevel. Det gleder meg mer at vi tar oss videre enn at jeg kommer inn og scorer. Jeg må gjøre det jeg kan for å bidra. Jeg kan ikke sitte og surmule, og ikke være så god som jeg kan være når jeg kommer inn. Så får jeg håpe at treneren - i mitt hode - tar til vettet etter hvert.

Folksomt

Rundt 15.000 tilskuere hadde tatt turen til Lerkendal denne vakre sommerkvelden i Trondheim. Rosenborg er på gang igjen etter en elendig sesongstart. Laget har klatret i Eliteserien og ligger på sjetteplass.

<strong>SPENNENDE KVELD:</strong> Alexander Søderlund og Rosenborg stanget og stanget. Til slutt løsnet det. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
SPENNENDE KVELD: Alexander Søderlund og Rosenborg stanget og stanget. Til slutt løsnet det. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Rosenborg slo ut Linfield fra Nord-Irland i første kvalifiseringsrunde med 6-0 sammenlagt. BATE Borisov var en langt tøffere motstander. Også gjestene hadde sine sjanser på Lerkendal, men Rosenborg gikk fortjent videre.

Først og fremst takket være Helland.

- Andre omgang var av høy klasse. Dette har til tider vært en tung sesong for Rosenborg. Helland var fantastisk da han kom inn, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

PS: Kampen mellom AIK og Maribor endte 4-4 etter ekstraomganger. Dermed er Maribor videre på bortemålsregelen, og blir Rosenborgs neste motstander.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer