Helten hos de røde

BODØ (Dagbladet): Tor Egil Horn, fjorårets beste målvakt i Tippeligaen ifølge norske aviser, har fått en pangstart i år: Ett baklengsmål på fire kamper. Ingen baklengs på de tre siste. 278 målløse minutter. Og i kveld skal russens røde horde psyke ut Brann sånn at Glimt-keeperen forlenger rekorden.

For personlig rekord er det:

- Jeg har aldri stått så lenge uten å slippe inn mål. Verken hjemme i Brønnøysund eller her i Glimt, smiler 26-åringen, som er inne i sin sjuende sesong for de helgule.

Det er først i år at Horn kan titulere seg som førstevalg:

Da han kom til Glimt som 19-åring, var han reserve for Rohnny Westad. Da sistnevnte ble solgt til Brann, ble Horn reserve for Clas André Guttulsrød. Så kom Westad tilbake, og Horn fortsatte i skyggenes dal.

Best i Norge?

Hadde ikke Westad blitt skadd på denne tida i fjor, ville Tor Egil kanskje forblitt et andrevalg. Men han fikk sjansen, og grep den. I dag bestrider ingen i Bodø at han er byens beste keeper.

- Er du også Tippeligaens beste?

- Det vet jeg ikke. Baron på LSK er reaksjonssterk. Skjeldestad på Sogndal er også bra. Og så har jeg hørt lovord om keeperen til Start, sier Tor Egil.

- 278 minutter uten baklengs? Ett baklengs på fire kamper?

- Klart jeg er fornøyd. Men forsvaret, og spesielt midtstopperne Kjølner og Hansen, skal ha mye av æren.

Treningsnarkoman

Etter at han slapp til som førstekeeper, er Tor Egil Horn blitt treningsnarkoman:

Lørdager er fridag i Glimt. Men Horn kjører på med både én og to økter. I går formiddag trente han først teknikk med keepertrener Tor Arne Aga på Aspmyra. Seinere plusset han på med ei styrkeøkt.

- Før var det ikke noe poeng å trene lørdager. Jeg fikk ikke spille uansett. Nå blir jeg «dau» i kroppen hvis jeg ikke gjør det, sier Horn.

Glimts sisteskanse advarer mot å ta lett på kampen mot Brann:

- Selv om vi leder og de ligger nederst, må vi jobbe hardt for poengene. Heldigvis er det nettopp det som er styrken til Glimt. I motsetning til før om åra, smiler Tor Egil Horn.

HELTEN VÅR: Selv om de er iført motstanderen Branns farger, lover flere hundre russ å lage «et helvetes liv på tribunen». - Du må holde nullen mot Brann også, forlanger russen av Glimts keeperhelt Tor Egil Horn.