Helten i gjørmehavet

BUCURESTI (Dagbladet): - Corneren kom, keeperen gikk ikke ut og han som markerte meg var et hode mindre enn meg. Derfor måtte det bli mål. Men jeg var ikke sikker - jeg trodde det ville bli annullert. Alt ble jo så stille, sier Steffen Iversen.

Bortsett fra fem hundre nordmenn da, som knapt hørtes i vinden. Og derfor var det stille på Steua Stadion da Steffen Iversen slo inn seiersmålet - uvirkelig stille. Og av den grunn tok det derfor noen sekunder før han skjønte at målet virkelig var godkjent.

Sekunder han brukte til å se seg om.

To touch

- Jeg gjorde ikke noe galt - det var jeg helt sikker på. Men fordi det altså ble så stille var jeg redd for det skulle bli underkjent. Og derfor var jeg forvirret og så febrilsk på dommer og linjemann. Da han pekte mot midten var jeg utrolig lettet.

Steffen Iversen scoret sitt sjuende mål for Norge i går kveld. Det sjette scoret han mot Spania i EM for over to år siden.

- Det målet var finere - dette var viktigere. Det er kanskje det viktigste målet jeg har scoret noen gang, sier Steffen Iversen til Dagbladet.

Da Steffen så baneforholdene bestemte han seg for én ting: Han skulle løpe og løpe helt til han var tom. Uansett om han ikke fikk til et eneste reint spark på ballen så skulle han i hvert fall løpe.

- I første omgang var jeg borti ballen to ganger - to ganger, sier han og ler oppgitt.

- Det var to dueller der jeg nikka. Det var en skikkelig gjørmekamp. Banen var så tung at jeg følte jeg bare hadde ett tempo i kroppen. Men det spiller ingen rolle hvordan det så ut - vi vant kampen.

Steffen kunne kanskje latt være å score, og likevel vunnet kampen. Rett bak ham, stod nemlig Henning Berg klar til å stange inn corneren fra Riise.

- Ja, Henning sier han hadde scora, men det kan dere jo tro, spøker Steffen.

Og Henning Berg, banens ener, driter i at han ble snytt for målet.

- En ting er sikkert. Den ballen hadde jeg også satt i mål, ler Henning Berg.

- Men uansett om jeg hadde ropt, så hadde aldri Steffen latt den sjansen gå fra seg. Det kan du bare glemme. Jeg hadde aldri gjort det om jeg stod foran Steffen.

Da dommeren blåste av kampen, strålte de to hovedpersonene av lykke. Steffen fikk en velfortjent klem av Semb, mens kaptein Henning fikk et håndtrykk av sjefen. Etterpå kunne de knapt huske å ha hatt det bedre med norsk flagg på drakta.

Lett å score

- Det er lenge siden. Veldig lenge siden. Sist gang vi hadde det så artig på landslaget var da vi slo Slovenia i 1999, sier Henning Berg.

Steffen har sitt beste minne fra den allerede nevnte kampen mot Spania i EM 2000. Men så har det liksom blitt tradisjon for Steffen å lage mål i Romania. Da U23-laget til Semb tok bronse her i 1998, scora Steffen alle tre målene til Norge i turneringa.

- Ja, jeg tenkte litt på det. Jeg vet ikke hvorfor det er sånn. Det er vel bare så utrolig enkelt å score mål her nede, ler Steffen.

mpe@dagbladet.no

LIVREDD FOR ANNULLERING: Steffen Iversen ble matchvinner da Norge slo Romania 1- 0 i den uhyre viktige EM-kvalifiseringskampen i går. Like etter målet trodde Steffen dommeren skulle annullere scoringen. - Jeg gjorde ikke noe galt - det var jeg helt sikker på. Men fordi det altså ble så stille var jeg redd for det skulle bli underkjent, sier han.