Helten ingen ville ha

ÅLESUND (Dagbladet): Aalesund FK- Tromsø IL 2- 0 (etter ekstraomganger). Eirik Hoseth (25) har fått heltestatus etter å ha sendt Ålesund til klubbens første semifinale i cupen med to mål i ekstraomgangene.

Men for bare to år siden ble gårsdagens matchvinner nektet plass Ålesund-stallen.

- Det stemmer at jeg fikk avslag på å bli med i Aalesund FKs stall i 2000. Jeg fikk plass fordi det oppstod en langtidsskade i stallen. Jeg kan ikke tenke meg noe morsommere enn å spille for Aalesund FK for tida, gliser 25-åringen fra Kristiansund.

På vei til sitt nye fotballiv i Ålesund ble Hoseth også vurdert og funnet for lett i Molde.

Med sin slepne teknikk og fotballforståelse minner han om Moldes Magne Hoseth, men Eirik sier han neppe er mer enn en fjern slektning av den mer kjente Molde-spissen.

Fotballblod

Bestefaren kommer fra Averøy, som er Magne Hoseths hjemplass. Fotballblod i årene er det uansett. Pappa Ralph Hoseth var i en årrekke fryktet toppscorer for Kristiansund FK i 2. divisjon, inntil han ga seg på midten av 80-tallet.

Hoseth avgjorde kampen i løpet av åtte spilleminutter i første og andre ekstraomgang.

- Første scoringa tuppet jeg i mål uten å være sikker på at det ble scoring, før stadion eksploderte i målrus. Den andre scoringen kom etter en frispilling gjennom Tromsøs midtforsvar. TIL-keeperen plasserte seg i det ene hjørnet. Jeg trodde et øyeblikk at han skulle lure meg, men det ble enkelt å score i det åpne hjørnet, jubler cuphelten i sunnmørsbyen.

Benken

Hoseth startet på benken. Etter en drøy times spill slapp han innpå og markerte seg fort med å skape en 100-prosentssjanse.

- Det var veldig skuffende å ikke få starte kampen. Jeg føler meg i veldig god form, men har ikke problemer med å akseptere trenerens valg. Det er knallhard kamp om plassene på laget, sier spilleren med tre års fartstid i Clausenengen.

I Ålesund opplever Hoseth samme eventyr som innbytter i miniformat som sin tidligere klubbkamerat Ole Gunnar Solskjær opplever i Manchester.

- Det viktigste for oss er å gjøre det så godt i de åtte siste seriekampene at vi rykker opp til Tippeligaen. Men selvsagt går vi for cupfinale nå. Nå går det meste på skinner, sier Eirik Hoseth.

Solgte restaurant

Kristiansunderen var så fornøyd med å bli tatt opp i AaFK-stallen at han solgte restauranten sin i hjembyen og satset alt på fotballen i sunnmørsbyen. Nå studerer han på BI samtidig som han skaper fotballfeber i Ålesund.

Over 6000 tilskuere fylte tribunene i tidenes mest dramatiske fotballkamp i Ålesund.

<B>HYLLET HELTEN:</B> Tomålsscorer Eirik Hoseth blir hyllet av fansen etter målene som sendte Ålesund til semifinale i cupen.