Helten kan forsvinne

LONDON: Chelsea - Viking 2 - 1: Ben Wright (22) kan ha reddet karrieren i Viking etter scoringen mot Chelsea.

Femten sekunder før full tid stanget 22-åringen inn scoringen som gir Viking håp om avansement til andre runde av Uefa-cupen. Målet var ikke bare viktig for siddisene, men også for Wright selv. Kontrakten hans med Viking utløper etter årets sesong. På spørsmål fra Dagbladet om han tror scoringen mot Chelsea kan ha hjulpet ham til ny kontrakt blir han avbrutt av Benny Lennartsson.

- Fingerspråket hans viser at han ikke vil svare på det spørsmålet, sier Lennartsson, som imidlertid innrømmer at det er klubber som ønsker 22-åringens tjenester.

- To norske klubber er veldig interessert, sier Lennartsson.

En av dem er trolig Mandalskameratene som topper 2. divisjon, avdeling 2.

Høydepunktet

Wright selv karakteriserte scoringen som det definitive høydepunktet i karrieren.

- Bare det å komme på banen var stort. Jeg var ikke en gang sikker å få spille før kampen, og så ender jeg opp med scoring, sier han.

Målet kom fullstendig mot spillets gang. Peter Kopteff la inn fra venstre, Wright raget høyest i duell med høyreback Mario Stanic.

- Jeg husker egentlig ikke hvordan målet kom. Ballen kom inn i feltet, jeg prøvde å få hodet på den, og må vel ha klart det, sier han.

- Sterk og rask

Vikings svenske trener hentet Wright, eller Big Ben som han kalles av lagkameratene, fra Bristol City i januar 2001. Før gårsdagens scoring sto han med bare en nettkjenning i Tippeligaen denne sesongen - mot Sogndal forrige helg.

- Jeg husket ham fra juniorlaget i Bristol City, da jeg var manager der. Han er sterk og rask. Vi har jobbet for å få fram de kvalitetene også i kamp. I de to siste kampene har han lykkes, sier svensken.

Etter scoringer av Jimmy Floyd Hasselbaink og Enrique de Lucas så det ut som utgangspunktet før returmøtet på Stavanger Stadion skulle bli meget vanskelig. Wrights scoring gjør at Viking nå klarer seg med 1-0 i returmøtet om to uker.

- 2-0 ville nesten vært umulig. Nå har vi en sjanse, sier Benny Lennartsson.

Ingen hit: I går formiddag tikket det inn en melding på NTB (innfelt) om at Ben Wright, målscoreren i midten, ikke har vært noen hit i Viking.