Helten krever oppvask

Petter Furuseth Olsen var sint reserve som scoret seiersmålet etter fire minutter på banen. Før nattas fest krevde han full opprydning i Brann.

- Se rundt deg - vi blir feiret som seriemestere, sier Brann-spissen. - Og det er jo hyggelig det, at folk liker det vi har gjort. Men alt må ikke glemmes i gleden over fornyet Tippeliga-kontrakt - sesongen har jo vært helt bånn. Og med så mange kritikkverdige ting å ta tak i, må det ryddes opp på alle plan i klubben.Petter Furuseth Olsen og Brann-gutta hadde bayer på bordet i natt. I klubbens lokaler forlanger de nå at alle begerne med malurt og møkk plasseres like synlig. For var det noe spillerne var enige om, så er det at sesongen 2002 ikke må skje igjen.Den kan ikke det. Hvis Brann skal kunne leve et verdig liv.

Selvkritikk

- Folk må gå i seg sjøl. Alle sammen i hele klubben. Men vi kan glede oss litt nå - det har jo ikke vært for mye av det denne sesongen. Glede, mener jeg, sier Petter Furuseth Olsen. Tommy Knarvik ga Brann 1- 0 på en vakker prestasjon rett før pause. Petter Furuseth Olsen gjorde 2- 0 da han kom fra benken og viste Teitur Thordarson at han ikke burde vært vraket. Men sinnet han bar med seg ut på Brann Stadion ble til glede da han scoret på sin gamle lagkamerat fra Tønsberg, Espen Bugge Pettersen.

Dobbelt deilig

Og dobbelt deilig ble det fordi det til slutt ble scoringa som Brann måtte ha. - Men det kunne fort gått annerledes, sier han. - Vi hadde flaks i Sandefjord på lørdag, og vi hadde flaks i denne kampen også. Og på toppen av det klarte vi ikke å ro det i land uten dramatikk og problemer - vi måtte knote det til for oss sjøl. - Er det noe rart sesongen har vært som den har vært, sier Petter Furuseth Olsen.

På kartet

Da Brann-spissen kom fra Tønsberg og fikk sitt gjennombrudd i Tippeligaen, satte han Vestfold-fotballen på kartet med sine prestasjoner. I år er det Sandefjord som har sørget for det. Men da det handlet om Tippeliga-kontrakt, var han den verste naboen Sandefjord kunne ha. Og så gliste han av det etterpå.

Ubeskrivelig

- Synd for dem, selvfølgelig, men jeg spiller i Brann, sier han. - Og jeg kan knapt beskrive hvordan det var å sette akkurat det skuddet i mål. Men Sandefjord er et bra lag - de får rykke opp til neste år isteden. Akkurat nå kunne jeg ikke vært gladere på Branns vegne.

KREVER OPPVASK Petter Furuseth-Olsen krever full opprydning i Brann før kommende sesong.