Manchester United tok ny borterekord

Helten Lukaku om Solskjær: - Han holder meg sulten

Romelu Lukaku (25) kunne ikke gitt et bedre svar til Ole Gunnar Solskjær etter at nordmannen ba belgieren om å vise hva han er god for.

AVJORDE: Romelu Lukaku (to mål) og Ashley Young sikret seieren mot Crystal Palace. Foto: Steve Paston / Pa Photos / NTB Scanpix
AVJORDE: Romelu Lukaku (to mål) og Ashley Young sikret seieren mot Crystal Palace. Foto: Steve Paston / Pa Photos / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LONDON (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær og Manchester United satte klubbrekord da de vant 1-3 borte mot Crystal Palace i går.

Det var Uniteds åttende strake borteseier i alle turneringer. Den forrige rekorden var på sju strake seire under Alex Ferguson.

Romelu Lukaku skal ha mye av æren for den bragden. Belgieren scoret både 0-1 og 0-2-målet i går.

Først curlet han inn ballen fra 14-15 meter etter flott forarbeid av Luke Shaw. På det andre målet viste han rå styrke da han skubbet vekk en Crystal Palace-spiller i en duell og satte inn 2-0 fra kanten av femmeteren.

Der Solskjær og mesteparten av United-spillerne rushet forbi Dagbladet og resten av pressekorpset etter seieren, tok Lukaku seg god tid til å svare på spørsmål.

- Jeg er glad på vegne av laget. Vi vant, og nå må vi bare fortsette. Det var på tide for de andre spillerne til å stå fram, og det gjorde vi. Nå er det bare å se fram mot den neste kampen, holde det samme nivået, vinne kamper på veien, og så kommer spillerne tilbake, sa en ydmyk Lukaku til pressen.

- Åpen og ærlig

United gikk nemlig inn i kampen med en svært tøff skadesituasjon. Hele ti spillere var ute, og på tirsdagens pressekonferanse ba Solskjær Alexis Sanchez og Romelu Lukaku om å vise hva som bor i dem.

De begge har måttet tilbringe mye tid på benken under nordmannen. Før kampen hadde de åtte målpoeng seg imellom siden Solskjærs ansettelse.

Tross mangelen på spilletid, forsikrer Lukaku om at han trives veldig godt med Solskjær ved roret.

- Jeg liker ham. Han er åpen og ærlig når han kommuniserer. Han holder meg sulten, og når jeg får sjansen til å spille, vil jeg bare bidra til laget og vinne, sier Lukaku, som nå står med fem mål og to målgivende under Solskjær.

På spørsmål om det har hjulpet Lukaku å ha en tidligere spiss som manager, svarer belgieren:

- Det har hjulpet mye. Gjennom karrieren har jeg alltid hatt gode spisser rundt meg som har hjulpet meg. Jeg har lært mye under Ole, hver dag er ny dag for å lære, sier Lukaku.

Skjøt seg inn på toppscorerliste

Der Lukakus to mål sørget for ny borterekord for Manchester United, bidro målene også til en personlig bragd for den belgiske tankspissen.

Med 111 mål i Premier League, har han skutt seg opp til 20. plass over tidenes mestscorende i Premier Leagues-historien. Lukaku deler plassen med tidligere United-spiss Dion Dublin.

- Det er en god prestasjon hvis du ser på lagene vi har spilt mot. Alle tvilte på oss, men vi responderte på den måten Manchester United alltid burde gjøre - ved å vinne kamper og dominere, sier Lukaku til MUTV om den nye borterekorden.

Hvis de røde djevlene ønsker å forbedre rekorden, må de slå ingen ringere enn Paris Saint-Germain i returoppgjøret i åttedelsfinalen i Champions League.

United tar med seg et 0-2-tap til Paris - et utgangspunkt ingen har gått videre fra tidligere i den gjeve turneringa.

Før den kampen møter de Southampton på Old Trafford lørdag klokka 16.00.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer