Helten sparket

Ahn Jung-hwan nikket Italia ut av VM i går. I dag vil ikke italienske Perugia ha ham i klubben.

- Den herremannen setter aldri mer sin fot i Perugia, sa klubbens styreformann Luciano Gaucci til Gazzetta dello Sport.

Italia har reagert med raseri på 1-2-tapet mot Sør-Korea, og anklager både dommeren og FIFA for å ha «fikset» kampen i favør av vertene.

Ahn misbrukte et straffespark i begynnelsen av kampen, men scoret vinnermålet på golden goal tre minutter før slutt etter å ha slått Paolo Maldini i en hodeduell.

- Han var fenomenal bare da han spilte mot Italia. For Perugia har han aldri overbevist. Jeg er nasjonalist og betrakter slik oppførsel ikke bare som en fornærmelse mot italiensk stolthet, men også mot det land som for to år siden åpnet sine porter for ham, sa Gaucci.

- Jeg akter ikke å betale lønn til noen som har ødelagt italiensk fotball.

- Ahn gjorde bare sin plikt, men jeg statuerer gjerne et eksempel til beste for italiensk fotball, samstemte trener Serse Cosmi overfor La Repubblica.

Ahn kom til Perugia på en leieavtale fra sørkoreanske Pusan I.cons for to år siden. Han har spilt 29 kamper og scoret fem mål. Ifølge en talsmann for Perugia var det nærmest klart allerede før VM at Ahn ikke fikk ny kontrakt.

Mens han er uglesett i Italia, herjer Ahn-feberen i Sør-Korea.

26-åringen har allerede hatt en stjernestatus som kan sammenlignes med David Beckhams i England. Han er gift med en tidligere Miss Korea og tjener mer på reklame for herrekosmetikk og sportsutstyr enn på fotball. Først tirsdag tok han steget opp som stjerne også på fotballbanen.

- Han er lagets største stjerne ved siden av Hiddink, skrev en avis.

NTB

JUBLET FOR TIDLIG: Helt i Sør-Korea, sparket i Italia. Hverdagen har endret seg radikalt for matchvinneren Ahn.