Helten vil vekk fra Molde

MOLDE (Dagbladet): Molde-Bryne 5-0. Odd Inge Olsen (31) var gårsdagens store ener på Røkke-løkka. Nå ønsker han seg vekk.

For to ganger i løpet av det siste drøye halvåret har Molde-ledelsen sagt blankt nei til to forespørsler på den raske og løpssterke høyrekanten.

- Den ene var Rosenborg i fjor høst, og i januar var det spanske Rayo Vallecano som ville ha meg. Også Spania, som har vært drømmen min i alle år, sier Olsen til Dagbladet.

Han orker ikke legge skjul på at han begynner å bli mett av laget og byen han har tjent trofast i fem år.

Lojal

Olsen har nemlig lang tid igjen av kontrakten med Molde.

- Tre og et halvt år. Nå er det vel ingen som vil ha meg. Jeg begynner tross alt å bli en gammel mann, selv om jeg føler meg lett og fin i kroppen ennå, gliser han ironisk.

- Angrer du på i dag at du skrev under så lang avtale sist du signerte?

- Nei, det vet jeg ikke. Men jeg synes jeg har fortjent en sjanse i en annen klubb siden jeg har vært lojal mot Molde siden 1996.

Rosenborg har i alle år hatt en uskreven regel om at folk med lang og tro tjeneste kan forlate klubben hvis et attraktivt tilbud skulle dukke opp. Det har ikke Molde.

- Jeg må også innrømme at jeg faktisk savner Trøndelag en del, sier Olsen, som opprinnelig er trønder.

Olsen lyser opp når Dagbladet opplyser om at Molde har hatt styremøte:

- Håper temaet var at de skulle selge meg, smiler Olsen. Odd Inge Olsen var rett og slett strålende i gårsdagens kamp mot Bryne. Der viste han hvorfor han fortsatt er en av Moldes største profiler. Fra posisjonen på høyre midtbane rev han i stykker Brynes forsvar med mange og lange sugende løp innover på banen. Dessuten vant han mange baller på egen halvdel. Når han på toppen av alt scoret to mål, så ble dette Olsens store dag.

- Jeg evaluerer sjelden meg selv, men jeg er fornøyd. Tidligere kamper har jeg bare stått utpå høyrekanten og blomstra, bare venta på ballen. Denne gangen følte jeg at jeg klarte å involvere meg langt mer i spillet, sier han.

Helst hadde Olsen sett at han fikk spille i angrepet.

- Jeg har sagt til treneren at jeg vil spille spiss, men jeg får ikke lov. Vi har så mange andre spisser.

Og det er ingen overdrivelse

Rake inn

I går beviste nemlig Bernt Hulsker sitt enorme potensial. Tre mål ble det på Vestenes-gutten, som likevel bare var tålig fornøyd.

- Vi spilte vel brukbart, men jeg burde hatt et par mål til, sier Hulsker. Og det har han rett i. Selv om to av målene var av det enkle slaget, så hadde han muligheter nok til å sette flere i nota.

- Denne kampen er egentlig ikke noe å feire. Jeg reiser rett hjem for å se på TV. For å se om det ser bra ut på skjermen, he, he.

<B>BRILJERTE:</B> I januar ville spanske Rayo Vallecano ha Odd Inge Olsen, men Molde sa nei. Det angret ikke Romsdals-klubben på i går. Da var Olsen strålende.