Helten vraket

I juni ble AaFK-spiller Øyvind Gjerde helten da han scoret seiersmålet mot Molde på overtid på Røkkeløkka. Nå vrakes han fra stallen.

ÅLESUND/OSLO (Dagbladet): Siden scoringen som sikret den historiske Aalesund-triumfen har Gjerde fått mindre og mindre spilletid. Neste år er han ute av klubbens planer.

- Trist, kjedelig og frustrerende. Jeg skulle gjerne spilt mer, men den som vil være med på leken får også tåle steken, sier Gjerde som for tida har nærmest null tillit fra trener Ivar Morten Normark.

Da er det godt å tenke tilbake til søndag 22. juni. Da dundret 25-åringen inn 3- 2-målet mot Molde 4 minutter og 20 sekunder på overtid, og sikret Aalesunds første seier i Tippeligaen. Og det attpåtil i Moldes egen storstue. Romsdalingen Gjerde hadde senket sine egne, og etterpå jublet alle med ham - også AaFK-trener Ivar Morten Normark.

- For Øyvind har denne sesongen vært alt fra den ytterste nakne øy og rett til himmels. Dette unner jeg ham av hele mitt herte, sa Normark til Dagbladet den gangen.

På vei ut

Siden har ikke Normark unnet Gjerde stort. Han spilte sin sjuende og siste kamp fra start mot Rosenborg 16. august. Siden har han fått tre små innhopp på til sammen 15 minutter. De to siste kampene har han ikke vært på banen. Normark bekrefter langt på vei at Gjerde ikke får fornyet kontrakten som går ut etter denne sesongen.

- Vi tar stilling til dette etter sesongen, men jeg mener det er gunstig med noe utskifting hver sesong, og Øyvind har dessverre kommet i en situasjon der vi er usikre.

Dette tar Gjerde til etterretning.

- Jeg ønsker å spille fotball neste år, og må snart begynne å se meg om etter noe annet. Men jeg vil ikke lenger ned enn førstedivisjon. Da legger jeg heller opp, sier Gjerde som presiserer at han er lojal mot Normarks vurderinger.

- Det er treneren som tar ut laget. Han gjør sin jobb, og jeg gjør min jobb, sier Gjerde som har spilt i Aalesund siden 2000. Før det var han tre sesonger i Lillestrøm.

- Molde frykter kampen

I går trente Aalesund på blytunge Kråmyra, og i morgen kommer Molde til Sunnmøre for å revansjere seg for hjemmetapet. Kampen er enormt viktig for begge lag. Aalesund har vunnet sine tre siste hjemmekamper. Molde har to bortetap og en uavgjort på de tre siste. Aalesund passerer Molde på tabellen med tomålsseier.

- Jeg tror Molde frykter denne kampen litt. De er tross alt Tippeligaens nest dårligste bortelag, sier Gjerde som drømmer om å komme inn som innbytter og gjøre som på Røkkeløkka:

- Det hadde vært noe det, sier han.

Ivar Morten Normark sier det på sin måte:

- Vi har 2648 milliarder sunnmøringer i ryggen. Og Molde møter ikke noen fintspillende portugisere på Kråmyra. Vi har en gjeng utsultede spillere som er lystne på å frese opp Kråmyra slik at vi står igjen med tre poeng, sier Normark.

Og avslutter:

- Og vi skal vise en spilleglede som ville fått en brasilianer til å rødme av misunnelse.