Helten

Rapid Bucuresti (Romania) - Vålerenga 2- 2. - Det var deilig å oppleve fullklaff på en slik sjanse. Overlegget fra Musa var perfekt. Det var bare å smelle til, sa John Carew (19) etter dagens mål i gårsdagens cupvinnercup.

Alle rundt Vålerengas kjempetalent snakket i superlativer om utlikningsmålet til 2- 2. Klubbmanager Egil «Drillo» Olsen blandet på sin typiske måte nøkterne vurderinger med store visjoner:

- John har det med å score viktige mål, men jeg har sett ham betydelig bedre tidligere.

- Han kan fort bli minst like god som Tore André, mente Drillo.

I sluttminuttene

Vålerengas første forsøk ute i Europa på 12 år endte i jubel over uavgjort og to meget viktige bortemål. Begge ved John Carew. Det første scoret han like etter at rumenerne tok ledelsen ved Marius Simudica.

Bjørn Viljugrein sendte ballen til alene-spissen Carew, som løp gjennom Bucurestis forsvar og plasserte ballen i keepers lengste hjørne.

Etter 75 minutter gikk hjemmelaget igjen opp i ledelsen, ved Zenon Bundea.

- Vi ble jo slitne etter hvert og gjorde flere feil. Men vi klarte å holde på den gode organiseringen av laget, og Johns utlikning var herlig, sier trener Lars Tjærnås til Dagbladet.

Verd millioner

Han opplevde 2-2-lekkerbiskenen slik:

- Innbytter Fredrik Thorsen sendte en gjennombruddspasning til Espen Musæus som la inn fra venstre til John Carew. Han traff på helvolley nede til høyre for målvakta.

Scoringen kan være verdt flere millioner både for Carew og det hardt pressede Oslo-laget. Det er ikke mange angrepsspillere ute i Europa som scorer to mål i e-cupen på bortebane.

Og når blir John solgt, Vålerenga-leder John Nordbrekken?

- John har igjen tre år av kontrakten sin, og vi har foreløpig ikke sett noen konkrete tilbud. Dessuten ønsker vi å beholde John i noen år framover.

- Men det er aksjeselskapet som har rettighetene, sier John Nordbrekken til Dagbladet.