Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Helten

BARCELONA (Dagbladet): Manchester United - Bayern München 2-1. - Det er uvirkelig og veldig vanskelig å sette ord på det jeg føler, sier overtid-matchvinner Ole Gunnar Solskjær. - Men hvis noen fortsatt lurer på hvorfor jeg ble i United, så skjønner de det kanskje nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Greit det, S O L S K J A E R. Veldig greit.

Det er nemlig ikke mulig å gjøre seg mer fotballhistorisk enn det du gjorde i løpet av de 10 minuttene du fikk på Nou Camp i går kveld. Men før Manchester United risser deg inn i klubbsjela til evig tid skal du vite følgende:

Det du gjorde litt over klokka 22.30 i Barcelona i går kveld hører ikke hjemme i virkeligheten.

Eller?

- Med det presset vi hadde måtte vi jo få mål, sier Ole Gunnar Solskjær.
- Og fordi moralen i dette laget er så høy - og alle jobber for hverandre hele tida - så fikk vi ett også. Men ja, det var dramatisk.

- Og det deiligste jeg har vært med på som fotballspiller.

Teddy like stor

Teddy Sheringham - som kom inn og tok tak i FA-cupfinalen på Wembley sist lørdag - fortjener en bauta han også. Det var jo han som startet UEFA-historiens røffeste innspurt. For da Bayern München var Europas konger - og det er jeg overbevist om at Alex Ferguson følte også - så slo han inn 1-1 på overtid.

Litt seinere - et United-minutt eller så - headet han David Beckhams corner ned i beina til Solskjær og mål, seier, Mesterliga-pokalen og The Treble.

Der og da flyttet jeg blikket til Alex Ferguson. Som etter det første spontanutbruddet - hvor tyggegummien hans fløy som en Beckham-cross helt ut i midtsirkelen - gjorde noe jeg aldri har sett gubben gjøre før.

For han som nå helt sikkert blir Sir Alex Ferguson, måtte rett å slett ha en og takke.

Da spillere, reserver, fysioterapeauter, bodyguards og saftbærere feiret som gale der nede bak Bayerns mål - rettet Ferguson blikket mot himmelen. Og foldet hendene.

Ikke rettferdig

For han visste hvor heldige Manchester United hadde vært. Det var nemlig ikke rettferdighet det som skjedde i fotballkjelen Nou Camp denne klamme kvelden. For etter at Super-Mario Basler hadde parkert et frispark bak Peter Schmeichel etter fattige fem minutter, var lufta ute av The Treble.

Og enda mer:

Da Bayern brukte Uniteds sluttoffensiv til alt bortsett fra å score, gikk det så stolpe-flisene føyk rundt øra på Peter Schmeichel.

Feirer fortsatt

Etterpå - da dommeren hadde blåst og Solskjær hadde gjort seg til United-legende - gikk Manchester United i bakken. Før de reiste seg igjen og alternerte mellom gutturale jubelkvekk og tårer herfra og til evigheten. Men én mann gikk for seg sjøl på Bayern Münchens banehalvdel. Og Ole Gunnar Solskjær fikk ikke selskap før Ronny Johnsen kom stormende og sørget for en liten norsk høytid. Etter det ble bare Manchester United ute på Nou Camp. Og da Bayern München var ferdigdusjet, var de der fortsatt. Sammen med 50 000 fans som opplevde det Alex Ferguson satte blikket sitt på allerede i januar.

Den første og største Europa-pokalen på 31 år. Og for å gjøre det klubb-himmelsk:

The Treble.

Hør BBC kommentere målet

JUBELDANS: Ole Gunnar Solskjær har akkurat skrevet seg inn i fotballhistorien. Er det rart han ser lykkelig ut?
GJENGEN: Ingenting smaker bedre enn seier, og når du blir trippelmester i tillegg er det grunn til å feire litt ekstra.