Heltene hyllet i natt

TIL-spiller Arne Vidar Moen ble hyllet som en helt da han kom hjem til Tromsø i går kveld. Lagkamerat Ole Martin Årst, som prioriterte fødsel foran kamp, var ikke til stede og gratulerte.

TROMSØ (Dagbladet): Elleville supportere var møtt opp da byens helter landet på Tromsø Lufthavn i går kveld. Moens scoring på overtid i bortekampen mot Rosenborg reddet TIL fra nedrykk. Jubelen sto i taket da spillerne entret ankomshallen.

Stolt samboer

- Vi elsker Tromsø! Gutan våres e de beste, heia Tromsø! skrålte de og klemte sine helter.

- Dette er helt fantastisk. En skulle tro vi hadde vunnet serien, stråler en lykkelig Arne Vidar og fikk gratulasjonkyss fra samboeren Inger Løberg og sønnen Adrian (2).

- Det er klart jeg er stolt av ham, sier samboeren. - Jeg hadde et lite håp om at han skulle klare å berge TIL fra nedrykk.

- Sykt deilig. TIL-leder Gunnar Wilhelmsen gliser fra øre til øre mens han rufser gullgutten i håret.

Han hadde ikke mye tro på at det nedrykkstruede laget hans skulle klare en seier i den siste og avgjørende kampen borte mot Norges desidert beste lag. Spesielt ikke fordi kampen ble spilt uten Ole Martin Årst - redningsmannen som ble kjøpt inn fra Standard Liege for fem millioner kroner i forsøk på å unngå ytterligere tap på banen.

- Scoringen til Arne Vidar avverget en rasering av klubben - både økonomisk og fordi spillere ville forlatt oss, sier en overlykkelig Wilhelmsen.

- Dette er noe av det største en kan oppleve som fotballspiller, særlig når en vet hvor mye dette betyr for klubben, sier Arne Vidar Moen.

OL-ambassadører

Fra flyplassen bar det rett til mottakelse på et hotell i Tromsø. På festen ble alle TIL-spillerne utnevnt til OL-ambassadører av ordfører Herman Kristoffersen.

- En ambassadør er en som jobber hardt og uselvisk for OL i Tromsø. Det er en person som tør å dø - det vil si å jobbe på overtid, gi alt og aldri gi opp, sier en stolt Kristoffersen.

Men det var én spiller som manglet under kveldens og nattas feiring av TILs fornyede Tippeliga-kontrakt: Ole Martin Årst, som valgte å prioritere sin datters fødsel foran den viktige kampen, dukket ikke opp for å gratulere lagkameratene med seieren.

DEN STORE HELTEN: Arne Vidar Moens scoring på overtid mot Rosenborg var livsviktig for TIL. Han ble da også tatt imot som den store helten da laget kom hjem til Tromsø i går kveld. - Dette er noe av det største en kan oppleve som fotballspiller, særlig når en vet hvor mye dette betyr for klubben, sier Arne Vidar. <!--FOTO-->