Heltent av Norges beste Beck

ULLEVAAL (Dagbladet): Onsdag hadde landslagstroppen møte med den sjøllærte idrettspsykologen Frank Beck. Ole Gunnar Solskjær og André Bergdølmo mener at Beck hjalp dem til å prestere bedre mot Danmark.

- Jeg synes det var kjempeartig å høre på Beck. Han sier ting på enkelt vis. Vi fikk mange svar, sier Solskjær til Dagbladet.

Bergdølmo, som for øvrig var Norges beste back i går, mener at Beck tok ned mange svevende tanker for landslagstroppen.

Trenden er snudd

- Veldig inspirerende å høre på ham. Det handlet blant annet mye om bevisstgjøring av tankerekker. Han fortalte oss for eksempel at det ikke er noe som heter «å prøve». Enten spiller du godt eller så gir du f...

Beck sier dette til Dagbladet om møtet med spillerne:

- Grunnen til at vi ikke har sagt så mye om det offentlig er at dette bare er et steg videre i den prosessen laget har startet med å meisle ut fem slagord som skal være representative for gruppa.

Den sjøllærte idrettspsykologen så kampen fra tribunen, og mener at gutta grep fatt i sitt eget slagord «Positiv».

- Det var en veldig positivitet i alt som skjedde. Ikke bare fra laget. Men fra media, og fra publikum på stadion. De var offensive og torte mye. Jeg har et enkelt motto jeg bruker:

- Det lønner seg å lede når kampen er slutt.

- I dag blir kampen avgjort kanskje på en tilfeldighet, men det er slike bittesmå ting som kan være med å snu en trend som har vart en stund, sier Beck.

I tillegg til Beck har landslaget også satset mer på sosiale aktiviteter denne gangen. De har skutt leirduer, hatt besøk av en standupkomiker og vært på Morten Abel-konsert. Alt for å holde på den positiv tonen.

Snytt av Dallas

Selv om Carew og Riise scoret målene i går, var det Solskjær og Bergdølmo som var best på banen (se spillerbørsen).

Solskjær (50 landskamper) la målgivende til Riise med en praktfull pasning og ble sjøl snytt for straffe da han ble kroppstaklet av Martin Laursen.

- Jeg er brukbart fornøyd med egen innsats, men vi skulle vunnet i dag. Vi spilte bra, men ble straffet to ganger fordi vi ble for opptatt av ballen, sier Solskjær. Om straffesituasjonen sier han:

- Jeg mener at det var klar straffe.

Det er ikke første gang Hugh Dallas dømmer feil når Solskjær felles innenfor 16-meteren. Da Norge tapte 1- 0 for Jugoslavia under EM-sluttspillet i 2000, var det skotten som lot være å blåse da Solskjær ble dyttet over ende av Slavisa Jokanovic.

- Han tillot mye den gangen også. En dommer er alltid med på å påvirke kampen. Enkelte ganger faller avgjørelsene mot deg, sier Solskjær.

André Bergdølmo (40 landskamper) stoppet i går effektivt danskenes farlige flanke Dennis Rommedahl.

- Dette var min beste landskamp noensinne. For lagets del sidestiller jeg denne kampen og Slovenia-kampen i EM-kvaliken i 1999 (4- 0) som de beste vi har spilt på Ullevaal.

<B>PSYKOLOG-HJELP:</B> Frank Beck får sin del av æren for Norges nye glød.