Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Heltent Leicester ett steg nærmere sensasjonen: - Vanvittig

Knuste Swansea 4-0.

SENKET SWANSEA: Leonardo Ulloa og Riyad Mahrez scoret tre av fire mål i seieren til Leicester. Foto: Matt McNulty/JMP/REX/Shutterstock
SENKET SWANSEA: Leonardo Ulloa og Riyad Mahrez scoret tre av fire mål i seieren til Leicester. Foto: Matt McNulty/JMP/REX/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Leicester - Swansea 4-0 (2-0)

(Dagbladet): Leicester vant 4-0 mot Swansea og gjorde ingen feil på eget gress i sesongavslutningen i Premier League

- Det var en fantastisk prestasjon. Også uten Jamie Vardy. Det var stort å se spillerne kjempe. Vi må være sultne, være solide. Vi skal kjempe til den siste slutt, sier Leicester-manager Claudio Ranieri etter kampen.

Riyad Mahrez, Marc Albrighton og José Ulloa (2) scoret målene for laget som nå topper Premier League med åtte poeng ned til serietoer Tottenham. De møter WBA i morgen.

- Jeg satt alene og så på tv. Jeg hoppet, heiet og gråt litt. Det er noe bare fotball kan gjøre med oss, skriver Leicester-legenden Gary Lineker på Twitter.

TV 2s eksperter oppsummerer:

- Det var en maktdemonstrasjon, sier TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt.

- Dette er en vanvittig historie, sier kollega Petter Myhre i kanalens PL-studio.

PÅ TRIBUNA: Jamie Vardy måtte sone karantene, men kunne likevel glise. Her med partner Rebekah Nicholson og Leicester-spiller Matty James. Foto: Reuters / Jason Cairnduff
PÅ TRIBUNA: Jamie Vardy måtte sone karantene, men kunne likevel glise. Her med partner Rebekah Nicholson og Leicester-spiller Matty James. Foto: Reuters / Jason Cairnduff Vis mer

- Leicester blåste Swansea av banen, oppsummerte kommentator Per Jarle Heggelund

Lur Mahrez Leicester tok ledelsen etter 10 minutter. Swansea-kaptein Ashley Williams rotet det til på egen halvdel ved å sende en pasning rett i ryggen på Riyad Mahrez.

Mahrez dro seg dermed fri i feltet og skjøt ballen nede i det høyre hjørnet til keeper Lukasz Fabianski. Dermed sto det 1-0. Scoringa kom etter en fin prestasjon av Mahrez, men også sløvt forsvarsspill av Williams som syndet.

Hjemmelaget måtte klare seg uten toppscorer Jamie Vardy som ble utvist mot West Ham i forrige serierunde, men uten målmaskinen var det andre som tok ansvar.

Doblet Vardy-erstatter José Ulloa la på til 2-0 etter 30 minutter. Danny Drinkwater svingte et frispark inn i feltet og en råsterk Ulloa rev seg løs fra nevnte Ashley Williams, før han stanget ballen ned i venstre hjørne.

Dermed kunne hjemmefansen juble. Ikke siden første serierunde mot Sunderland har Leicester ledet med to mål eller mer til pause. I august gikk laget til pause med 3-0, og vant 4-2.

Swansea hadde lite å by på offensivt de første 45 minuttene og til pause var stillingen 2-0. Gjestene hadde ikke én avslutning på mål i 1. omgang.

Sjanseløse I 2. omgang var det aldri noen tvil om hvor poengene skulle havne.

Swansea virket tannløse - og i stedet var det Leicester som økte til 3-0.

En opplagt Jeffrey Schlupp satte fart på venstresida og spilte en pasning på tvers til Ulloa som fikk pirket inn 3-0-målet.

85 minutter var spilt da Marc Albrighton satte inn 4-0. Også dette etter en kontring. Tre innbyttere sto for regien: Demarai Gray satte fart på høyresida og slo et strøkent innlegg til Andy King. Waliseren valgte en merkelig variant, og headet tilbake i feltet. Men noe heldig havnet ballen hos Albrighton som satte inn kveldens siste.

Foto: 
Reuters / Darren Staples
Foto: Reuters / Darren Staples Vis mer

Leicester tok alle poengene og leder Premier League med åtte poeng ned til Tottenham. London-laget har én kamp mindre spilt og møter WBA i morgen.

JUBEL:Claudio Ranieri. Foto:
Reuters / Darren Staples
JUBEL:Claudio Ranieri. Foto: Reuters / Darren Staples Vis mer
Hele Norges coronakart