Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Helvete venter Arvesen og Hushovd

Kulde, regn og glatte brostein.

Sykkelklassikeren Paris - Roubaix lever trolig opp til klengenavnet «Helvete i Nord» førstkommende søndag.

Silregn og lav temperatur møter Kurt Asle Arvesen, Thor Hushovd og Gabriel Rasch i den 259,5 kilometer lange brosteinklassikeren i den nordøstlige delen av Frankrike.

- Regnvær frister ikke meg. Jeg foretrekker tørre veier, sier Kurt Asle Arvesen, som har vært i utmerket form så langt i vårklassikerne.

- Kroppen er fortsatt fin. Torsdag kjørte vi 100 kilometer av løypa. Det blir avslapning de to siste dagene, sier han til NTB.

Arvesen håper å få sjansen underveis selv om han kjører for det sterke Team CSC-laget fra Danmark.

- Tross alt har vi de to siste års vinnere i laget, sier han. Det er fjorårsvinner Stuart O\'Grady fra Australia og Fabian Cancellara fra Sveits.Liker grisevær

For Thor Hushovd er ikke de siste værprognosene så ille selv om 28 brusteinpartier på til sammen 52,7 kilometer venter rytterne på veien fra Compiègne, 80 kilometer nord for Paris, til Roubaix nær den belgiske grensen.

- Thor greier seg fint i grisevær. Han er så god teknisk at han mestrer drittvær og er en av mange som kan komme først i mål på velodromen i Roubaix, sier trener Atle Kvålsvoll til NTB.

DÅRLIGE FORHOLD: Det er meldt kjølig og regntungt vær på søndag, når verdenseliten skal sykle brosteinsklassikeren Paris-Roubaix. Foto: SCANPIX
DÅRLIGE FORHOLD: Det er meldt kjølig og regntungt vær på søndag, når verdenseliten skal sykle brosteinsklassikeren Paris-Roubaix. Foto: SCANPIX Vis mer

Så langt i vårsesongen har ikke Hushovd fått all verden til støtte fra lagkameratene.

I de to siste rittene er det Gabriel Rasch som har holdt ut lengst av hans hjelperyttere.

Crédit Agricole-rytterne Rasch og Hushovd veltet under onsdagens klassiker Gent - Wevelgem. Begge ble skikkelig forslått, Hushovd særlig i ankelen.Vondt i ankelen

- Fortsatt har han det vondt, men han er i slag søndag. Det er 100 prosent sikkert, sier Kvålsvoll, som mener søndagens ritt passer Hushovd langt bedre enn forrige helgs Ronde van Vlaanderen.

- Det er et bingoløp, men det passer Thor bra. Han kjenner løpet godt. Sleipe brusteinpartier mestrer han fint med sin teknikk. Løypa er flatere enn forrige søndag. Det betyr høyere fart over brusteinen, slår Kvålsvoll fast.

Treneren har også kjørt rittet, men sto av begge gangene.

- Jeg hadde for lite kjøtt på kroppen til å mestre det, sier Kvålsvoll.

Bortsett fra de to sterke Team CSC-rytterne er Quick Step-rytterne Stijn Devolder (årets Vlaanderen-vinner) og Tom Boonen (2005-vinner) samt Team High Road-kaptein George Hincapie de største favorittene.

image: Helvete venter Arvesen og Hushovd

(NTB)

FAVORITT: Thor Hushovd har ifølge treneren gode muligheter til å gå helt til topps i klassikeren. - Thor mestrer sleipe brusteinpartier fint med sin teknikk, sier Atle Kvålsvoll.
OUTSIDER: Kurt Asle Arvesen prøvde å stikke fra kort tid før målgang i Gent-Wevelgem nylig, men ble tatt igjen av hovedfeltet.
LAGSPILLER: Selv om Arvesen har kapasitet til å stikke av i front, kjører han for laget CSC. De siste to års vinnere er på laget - Stuart O\'Grady og Fabian Cancellara.
HELVETE? Løpet blir kalt «Helvete i nord», men da Team CSC var ute og prøvde løypa nylig var sola framme og veiene tørre.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media