USKYLDIG. Hedda Assev har lagt bak seg en uke hun ikke ønsket seg som uthengt doper. Onsdag har hun Dagbladets V65-banker. Foto: HESTEGUIDEN.COM
USKYLDIG. Hedda Assev har lagt bak seg en uke hun ikke ønsket seg som uthengt doper. Onsdag har hun Dagbladets V65-banker. Foto: HESTEGUIDEN.COMVis mer

Helvetesuke og V65-banker

Uskyldig hengt ut i dopingskandale.

|||• Klikk her og grip sjansen til å vinne store gevinster på hest!

Hedda Assev (38) har hatt en uke hun gjerne skulle vært foruten. Hun ble uskyldig hengt ut som dopingsynder. Men så viste det seg at alt var basert på en feil. Hun ble frikjent og fikk en beklagelse av Travselskapet tirsdag.

Onsdag sender hun Dagbladets banker ut i V65-5. Og hun har god tro på det.

-Jeg var ute og kjørte Super Rolly på tirsdag, og han så kjempefin ut, forteller Assev til Dagbladet.

-Hvis han greier å holde Norvelous News ute fra start, ser jeg veldig lyst på det. Hvis han er like god som sist, tror jeg han vinner, sier Hedda Assev.

Krever erstatning

Det var kaldblodshesten Tonars dopingprøve etter seieren på Bjerke 3. februar som utløste helvetesuka for Hedda Assev.
Det ble angivelig påvist store doser av det smertestillende middelet Vetagil. DNT gikk ut og offentliggjorde resultatet 26. februar. Og så var hysteriet i gang. Hun har mottatt en fullstendig beklagelse av DNT, men hun vil ikke gi seg med det. Tonar skulle ha startet onsdag, men har vært oppført som strøket hele uka på grunn av suspensjonen etter resultatet av dopingprøven.

Så viser det seg altså at sporene etter middelet er mikroskopiske og viser at Assev har holdt seg til reglementets karenstider.

-Jeg er lovet en erstatning, men vil ikke godta den symbolske tredje premien. Jeg ønsker noe mer enn det, forteller Hedda Assev til Dagbladet.

-Tror på respekt

Kusk Lars Anvar Kolle mener at startduellen mellom Super Rolly og Norvelous News blir helt avgjørende for løpets utfall.
-Jeg har kjørt Norvelous News en gang tidligere og vet at han er svært kjapp. Men nå står Super Rolly på innsiden, og jeg tror ikke Norvelous News greier å ta en hel lengde på min hest. Jeg bare håper at ikke kjøret vil vare for lenge.
Den siste prestasjonen til Super Rolly bør sørge for respekt fra konkurrentene, sier Kolle.

Av med framskoene

Starten før Super Rolly imponerte med seier på den gode tiden 1.14,8 var han direkte dårlig.
-Han har vært variabel. Årsaken kan ligge i, at han måtte trave med framsko den gangen. I seiersløpet gikk han barbeint. Og det håper og tror jeg han kan gjøre i dag også. Det er en god vinnersjanse, sier Lars Anvar Kolle.

Litt mer tro på en annen

Kolle skal kjøre flere hester som vanlig i en V65-omgang. Og han har faktisk mer tro på en annen.

-Ja, i utgangspunktet har jeg litt mer tro på Lykke Trubben, om han holder seg til travet, sier Kolle.

Han har fått med seg seiersløpet sist via svenske ATG's løpsarkiv etter at han kom hjem fra ferieparadiset Phuket i Thailand.

Kolle skulker aldri hjemmeleksa.

-Kan ikke slå favoriten.

Han skal også kjøre sterke Ysvink i V65-2.
-Men jeg kan ikke tro vi kan slå Mangetout. Den hesten er for god, mener Kolle.

Han skulle også kjørt Tonar i V65-6.
Men det blir det ikke noe av.