Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hemmelig skade holdt på å hindre van Persies supermål

Nederlenderen avslører.

(Dagbladet): Robin van Persie pådro seg ifølge rapportene en ankelskade da Manchester United røk på et hjemmetap mot Southampton i går.

Men nederlenderen virker å ha funnet formen, og nettet fire ganger for United i desember måned.

I sommer var han til tider glimrende for Nederland under VM i Brasil. «Oranje» utklasset regjerende verdensmester Spania i gruppespillet med sifrene 5-1. Van Persie scoret to ganger.

Spissens første scoring var et kunstykke. Fra 16 meter stupheadet han ballen i en vakker bue over Iker Casillas. Målet var uten tvil et av de vakreste han har scoret. Målet er en av tre kandidater til å bli årets mål. Prisen for det vakreste deles ut i kveld.

I et intervju med Daily Mail forteller 31-åringen at en skade holdt på å forhindre at han spilte kampen.

Klarte ikke fullføre - Jeg satte meg på flyet til Rio med den nederlanske troppen. Jeg var bekymret. Jeg hadde mistet åtte uker på tampen av sesongen.

- Van Gaal krevde at jeg skulle fullføre en kamp før mesterskapet. Det skulle skje mot Wales en uke før mesterskapet. Men den venstre lysken stivnet. Jeg måtte si til sjefen: «Jeg ønsker å spille 90 minutter for deg, men jeg klarer ikke.»

Den tidligere Arsenal-kapteinen forteller at han og van Gaal ble enige om å holde skaden skjult.

- Legen, manageren og jeg bestemte oss for å holde det skjult.

Drama i kulissene To dager før møtet med Spania meldte van Persie seg klar til VM-kampen. Den første scoringen feiret han ved å løpe rett bort til benken.

- Når man er klar over alt dramaet som foregikk i kulissene, presset på manageren, laget og meg, da skjønner kanskje folk hvorfor det var mitt beste og kanskje viktigste mål.
Lik Dagbladet på Facebook.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media