Hemmelig stiftelse

MOLDE/OSLO (Dagbladet): En hemmelig prosjektgruppe, ledet av pengejegerne i norsk fotball, vil kuppe inntektsrettighetene til de 14 Tippeliga-klubbene. Selv ikke fotballpresident Per Ravn Omdal visste noe som helst før i går. Men Fotballforbundets ledelse sier at ingen kan frarøve dem TV-rettighetene.

Helt i det skjulte har initiativtaker Ingebrigt Steen Jensen i det siste jobbet iherdig for å samle hele bunten med Tippeliga-klubber til felles kamp om betydelig flere kroner direkte til klubbene. Styreformann Jan Petter Storetvedt i Molde Fotball - og daglig leder for Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelstens fotballselskap Wyndmore - har vært samarbeidspartneren i den nye stiftelsen.

Ingen ny liga

- Alle norske fotballklubber mener at de får for lite penger fra forbundet. Det eneste jeg vil si nå er at jeg tror at forhandlingene om TV-rettigheter vil foregå på en helt annen måte neste gang. For øvrig er det ikke snakk om å lage en ny liga, sier Steen Jensen.

  • Bakgrunnen for dette initiativet er at klubbene er meget misfornøyde med at Norges Fotballforbund stikker av med 23 av 32 millioner kroner fra TV-avtalen for den kommende fireårs-perioden. Klubbene vil ha mer av pengene tilbake til egen virksomhet.

Fotballpresident Per Ravn Omdal og generalsekretær Trygve Bornø sier til Dagbladet at det ikke var snakk om TV-rettigheter på informasjonsmøtet de var invitert til av initiativtakerne i Oslo i går.
- De snakket om markedsføring av klubbene og har planlagt et eget magasinprogram på TV i forkant av kampene. De vil arbeide for å få et større publikum til kampene, men ingen har sagt noe om TV-rettigheter. Våre rettigheter til dette salget er vedtaksregulert på fotballtinget. Ingen kan ta det fra oss, sier Omdal og Bornø.

Mer på mandag

Stiftelsens konkrete tiltak røpes ikke før mandag. Da inviterer Steen Jensen, Storetvedt og representanter fra de 14 klubbene til pressekonferanse på Bislett for å utdype planene. Derfor var det bare rett og rimelig at Norges Fotballforbund og Serieforeningen fikk en pekepinn på et møte i Oslo i går.

- De ønsker et samarbeid med Fotballforbundet og Serieforeningen, og vil bringe mer penger inn i norsk toppfotball, sier Omdal, men legger til:

- Jeg aner ikke hva dette kan bringe av inntekter.

Ikke problemfritt

- Det er klart at vi i forbundet er seint informert, men vi har fått en grei orientering. Jeg forstår at alle lagene i Tippeligaen er blitt med på dette, sier Omdal.

- Ser du problemer for forbundet?

- Det er klart jeg ser noen problemer i løypa, men det får jeg vente med å kommentere, sier Omdal.

VISSTE INGENTING: Fotballpresident Per Ravn Omdal (t.h.) og NFFs generalsekretær Trygve Bornø ble tatt på senga i pengejegerne i norsk fotball i går. - Det er klart jeg ser noen problemer i løypa, sier Omdal.