MØTER DANMARK: Martin Sjögren og det norske landslaget spiller siste kamp i gruppespillet mot Danmark. Bare storseier gir et lite håp om kvartfinale. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
MØTER DANMARK: Martin Sjögren og det norske landslaget spiller siste kamp i gruppespillet mot Danmark. Bare storseier gir et lite håp om kvartfinale. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Fotball-EM for kvinner 2017:

Hemmelig trening før skjebnekampen i EM

Vil ikke gi bort noe gratis.

DEVENTER (Dagbladet): Landslagssjef Martin Sjögren møtte pressen i kveld før skjebnekampen mot Danmark. Det norske landslaget spiller tredje og siste kamp i gruppe A klokka 20.45 i morgen kveld.

Og det norske laget holder kortene tett til brystet før den nordiske duellen.

Landslagsledelsen valgte nemlig å gjennomføre en tidlig trening - og benyttet seg ikke av den oppsatte tida inne på kamparenaen.

Dette var et bevisst valg.

- Vi har hatt en trening tidligere i dag. Vi har stengt noen treninger og det passet oss bra å ha en trening alene. Vi forberedte oss på forsvarsspillet, sier Sjögren til pressen.

Dermed har landslaget lagt seg på en helt annen linje - og har mer hemmelighold rundt laget - enn tidligere i EM.

- Ja, dette passet oss best akkurat i dag. Da kunne vi trene hvor lenge vi vil, sier Sjögren.

Kampen spilles på arenaen De Adelaarshorst, der Go Ahead Eagles spiller til vanlig. Klubben holder til i byen Deventer, som ligger en snau halvtime fra Apeldoorn der den norske EM-campen er.

- Vi var veldig skuffet etter Belgia-tapet. Men vi har sjansen til å komme til kvartfinalen. Den må vi gripe, sier Sjögren.

- Vil dere gå mer offensivt ut enn før?

- Vi vil gå ut for å vinne kampen, og dersom det er 0-0 ved pause etter litt uti kampen må vi ha en mer offensiv tilnærming. Det er viktig å holde nullen, sier Sjögren.

Landslaget gjennomførte en lett økt med ballek inne på EM-arenaen i kveld. Uten at det gikk an å antyde verken formasjon eller lagoppstilling.

- Vil Maren Mjelde spille i forsvar eller på midtbanen?

- Det sier jeg ikke nå, sier landslagssjefen.

PS: Norge–Danmark spilles mandag kl. 20.45. Status i gruppa A akkurat nå er Nederland (6p), Danmark (3p), Belgia (3p) og Norge (0p). Norsk tremålsseier mot Danmark og Nederland-seier mot Belgia sender de norske jentene til kvartfinale.