Hemmelig våpen mot varmen

Kurt Asle Arvesen og Thor Hushovd har et hemmelig våpen i dag. De skal kjøle ned hodet med tørriselementer i hjelmen som holder 80 minusgrader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

ATEN (Dagbladet): Det er meldt gloheite 37 grader på dagens fellesstart som går i sentrumsgatene i Aten. Den som takler varmen best, har en åpenbar fordel i kraftprøven over 222,4 kilometer. Siden februar har Olympiatoppens forskningssjef Arne Lier i all hemmelighet utviklet de helt nye tørriselementene i samarbeid med NTNU (Norges Tekniske og Naturvitenskapelige Universitet) i Trondheim. Det bekrefter Atle Kvålsvoll overfor Dagbladet.

-  Vi har klart å holde det skjult for konkurrentene til nå. Men det gjør vel ingenting at det står i Dagbladet samme dag som løpet går, sier Kvålsvoll som har ansvaret for utholdenhetsidrettene i Olympiatoppen.

I dag står han sjøl i langesonen sammen med lege Ola Rønsen og massør Phillippe Daulc og deler ut drikkeflasker - og posene med tørriselementer.

-  Viktig mentalt

Tørriselementene holder seg kalde i cirka en time. Kvålsvoll tror de kan bli utslagsgivende i medaljekampen.

-  Vi håper det, sier han.

I den 13,1 kilometer løypa (kjøres 17 runder) er det vanskelig for rytterne å kjøle seg godt nok ned med isvannvåte håndklær og svamper. Særlig fordi langesonen kommer like før en av de to bakkene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer