Hemmelige samtaler løste Brækhus-konflikten

- Det har nok blitt litt ekstremt.

SCHWERIN (Dagbladet): I morgen møtes Jessica Balogun og Cecilia Brækhus til kamp i tyske Schwerin.

Brækhus annonserte i slutten av april at hun ikke lenger ønsket å være en del av Team Sauerland, som har vært hennes promotor siden 2008.

- Det er ikke noe bittert brudd, men jeg ønsket å gå videre, sa hun da.

Hun fortalte at en av grunnene var at hun følte at hun fikk de motstanderne hun ønsket.

Brækhus norske team består av kommersiell manager Rune Brynhildsen og advokatene Morten Andreassen og John Christian Elden, og de mente at hun var løst ut av kontrakten.

Samtidig mente promotor Nisse Sauerland at den norske verdenmesteren fortsatt var bundet til kontrakten med Sauerland, og de to partene så ikke ut til å bli enige om fasiten. 

Gikk tilbake til Sauerland Forrige uke kom kontrabeskjeden, og Brækhus fortalte at hun var kommet til enighet med Team Sauerland, og at hun skulle bokse igjen allerede denne uka.

Brækhus kommersielle manager Rune Brynhildsen sa til Dagbladet at det var tre viktige punkter de var kommet til enighet om, som gjorde at Brækhus gikk tilbake til Sauerland:

• Bedre økonomi
• Flere kamper på tysk tv
• En fastsatt dato for når kontrakten avsluttes. (21.februar 2015).

- Det var et tidspunkt hvor jeg tenkte at nå blir jeg ikke hørt, og jeg ønsket å gå videre en annen vei, sier Cecilia Brækhus når Dagbladet møter henne i Schwerin i dag.

Fant løsningen Hun valgte likevel å gå i dialog med promotorselskapet, for å prøve å løse uenighetene.

- Sauerland ønsket jo at vi skulle fortsette sammen, og jeg er jo åpen for å sette meg ned og diskutere selvfølgelig. Og når alle fikk blåst ut, så kunne vi sette oss ned med blanke ark og komme fram til en løsning. Og jeg fikk virkelig fram mine ønsker, behov og drømmer framover. Tyskerne fortalte hva de kunne og ikke kunne, og vi fikk en sunn dialog, sier hun.

- Skulle du ønske at det var en dialog dere tok alene, og ikke ute i media?

- Jeg tror selvfølgelig at når det kommer ut i media så kan noe bli feilsitert, kraftigere oppfattet og man ønsker kanskje noen overskrifter, men alt i alt har egentlig dialogen gått mellom oss, og ikke i media. Men det har kanskje sett litt kraftig ut for de som ikke har kjent den dialogen vi har hatt innad, sier Brækhus.

- Det har nok blitt litt ekstremt.

Forhandlingssituasjon Hun mener det ikke er noen dårlig stemning mellom hennes norske team og Team Sauerland nå.

- Begge teamene er profesjonelle, og det har vært helt fantastisk. På det tidspunktet da vi ble enige om at nå skal vi finne en løsning, da var begge parter 100 prosent profesjonelle. Det er jo en forhandlingssituasjon, og noen ganger blir det litt hot. Men det der finner vi ut av, sier Brækhus.

Også promotor Nisse Sauerland snakket om hva som skjedde da de to partene var uenige.

- Sånn er det i alle forhold, man har oppturer og man har nedturer. Vi forhandlet, og vi mente at vi hadde ett år igjen av kontrakten, og nå har vi blitt enige. Vi er fornøyde, har blitt enige om betingelsene, og Cecilia er tilbake i ringen, det er det viktigste, sier Sauerland til Dagbladet, men sender likevel et stikk til forhandlingspartneren.

- Jeg ønsker ikke å kommentere innholdet i kontrakten, det er konfidensielt, men alle er glade, og jeg trenger ikke å kalle inn til en pressekonferanse hver gang jeg har avsluttet en kontraktsforhandling, i motsetning til noen andre, fortsetter han.

- Vi vet at vi er det beste promotorselskapet i verden, og vi vet at Cecilia er verdens beste kvinnelig bokser. Og vi går bra sammen.

Veide inn på kjøpesenter Brækhus møtte i dag morgendagens motstander Jessica Balogun på innveiingen på et kjøpesenter i Schwerin.

De to møtte hverandre også i 2012, og da vant Brækhus på poeng.

• Kampen mellom Brækhus og Balogun vises på Viasat 4 i morgen kveld, og Brækhus går i ringen cirka 21.30 .