Hemmelige samtaler

Ny utvikling i hoppbråket: - Det er dialog mellom partene, sier Clas Brede Bråthens advokat, Marit Håvemoen, til Dagbladet.

I STORM: Clas Brede Bråthen kjemper for jobben. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
I STORM: Clas Brede Bråthen kjemper for jobben. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Posisjonen til hoppernes sportssjef, Clas Brede Bråthen, skal være styrket de siste 24 timene.

Det er etter det Dagbladet forstår situasjonen etter møtet med hoppernes sponsorer mandag.

Sponsorene hadde møter med både ledelsen i Norges Skiforbund og Bråthen på Lysaker utenfor Oslo. Forbundet ønsker ikke å forlenge med sportssjefen etter april neste år, men dette har skapt store protester i Hopp-Norge og på sosiale medier.

FÅR HJELP: LO-advokat Marit Håvemoen representerer Clas Brede Bråthen. Foto: Geir Olsen / NTB
FÅR HJELP: LO-advokat Marit Håvemoen representerer Clas Brede Bråthen. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

På spørsmål til Bråthens advokat Marit Håvemoen - om hvor hun opplever at saken står nå - svarer hun:

- Bråthen synes det var et konstruktivt møte med sponsorene i går. Han syntes det var fint å få en mulighet til å forklare seg om hvordan han oppfatter saken.

Hun fortsetter:

- Det er dialog mellom partene. Det er også planlagt videre dialog mellom partene framover. Utover det ønsker vi ikke å komme med ytterligere kommentarer på nåværende tidspunkt.

Trener Alexander Stöckl bekrefter at sponsorene har signalisert at de ønsker å ha med Bråthen videre. Til stede på møtene mandag var både LO, Nammo, Lundin, Eterni og Help.

Disse er med på å finansiere «moroa» for hopperne og kan ha stor innflytelse på aktivitetene dersom de bestemmer seg for dette. At det nå er dialog mellom Bråthen-leiren og skiforbundet - trolig på advokatnivå - tyder på en vilje til å finne en løsning begge parter kan leve med.

Grethe Fossli representerte LO i mandagens møtevirksomhet. Til Dagbladet sier hun:

- Foreløpig har vi en liten pause, så får vi se hva partene greier å komme fram til.

I TELEFONEN: Skipresident Erik Røste var ordknapp da han møtte mediene etter sponsormøtet mandag. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
I TELEFONEN: Skipresident Erik Røste var ordknapp da han møtte mediene etter sponsormøtet mandag. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Fossli ønsker ikke å svare på spørsmål utover dette. Også skipresident Erik Røste var ordknapp da han møtte mediene etter sponsormøtet.

- Vi hadde et konstruktivt møte, og er enige om at vi skal møtes igjen, sa han.

Til Dagbladet svarer kommunikasjonssjef Espen Graff tirsdag ettermiddag:

- Vi har ikke noe nytt å komme med nå.

Etter det Dagbladet forstår, har Bråthen tidligere avfeid muligheten for å ta imot en sluttpakke. I en pressemelding skrev skistyret i forrige uke:

«Bråthen har over lang tid hatt en konfronterende og uakseptabel kommunikasjonsform og atferd, som har skapt uro, utrygghet og en uholdbar situasjon både internt og overfor viktige interessenter eksternt. Skiforbundet understreker at det ikke er Bråthens meninger, men hans kommunikasjonsform og atferd som er uakseptabel.»

I HARDT VÆR: Clas Brede Bråthen sier det er «business as usual» framover. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
I HARDT VÆR: Clas Brede Bråthen sier det er «business as usual» framover. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Til Dagbladet sier Bråthen at han er fornøyd med sponsormøtet mandag:

- Det var godt for meg å møte dem. De ville høre min versjon av saken, og det var godt for meg.

- Hva fortalte du?

- Jeg fortalte om situasjonen, slik jeg opplever den. Jeg prøvde å være så åpen som jeg kunne. Jeg tegnet et bilde av situasjonen, slik det ser ut fra mitt perspektiv.

Hele saken skal i utgangspunktet være en personkonflikt mellom Bråthen og generalsekretær Ingvild Bretten Berg og skipresident Erik Røste. Bråthen var i fjor misfornøyd med hvordan skiledelsen håndterte avlyste hopprenn for kvinnene på Lillehammer.

Han skal også ha sørget for at «det gjallet i veggene» i forbindelse med budsjettkutt og permitteringer i fjor.

- Det har kommet fram at alle sponsorene ønsker deg med videre: Var dette også et tema da du møtte dem?

- Det var ikke et tema i møtet. Men jeg opplevde at jeg snakket med personer som er oppriktig interessert i å sette seg inn i situasjonen sett fra min side. De uttrykte forståelse for hvordan det har vært for meg, forteller Bråthen.

Han skulle de neste dagene ha vært med hopperne på Grand Prix-renn til Kasakhstan og Russland. På grunn av den pågående situasjonen dropper han dette.

- Hva skjer videre?

- Nå er det «business as usual». Jeg skal legge til rette for utøverne til vinteren, enten de er store eller små. Samtidig vil det bli avklaringer i det videre løp om framtida, forteller han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer