Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hemmelige skytetider

Ole Einar Bjørndalen og skytetrener Joar Himle har satt seg mål for hvor raskt Bjørndalen skal skyte i år. Men de vil ikke røpe hvor raskt. Det kan ødelegge for yngre løpere som forsøker å kopiere Bjørndalen.

Ole Einar Bjørndalen forsøker denne sesongen å korte ned oppholdene på standplass. Hans personlige skytetrener Joar Himle starter klokka når Bjørndalen legger stavene på matta og stopper klokka når siste skudd er avfyrt. På trening går det strålende. Og på liggende skytinga er Bjørndalen stinn av sjøltillit.

-  Liggende skytinga denne helga i Oberhof var den beste på mange år, sier Bjørndalen.

Han føler sjøl at han ikke har skutt bedre liggende siden OL-sesongen 01/02. Han vant fire gull i Salt Lake.

Tause om tider

Men i stående går det dårligere. I går ble han nummer fire på jaktstarten med totalt seks bom.

-  Det går veldig bra på trening. Der holder han skytetidene. Vi prøver å få dem ned. Nå gjelder det bare å få til det samme i stående som i liggende i konkurransene. Da blir dette bra, sier Joar Himle til Dagbladet.

Men Himle vil ikke ut med tidene Bjørndalen har satt seg som mål å bruke på standplass.

-  Ja, vi har satt oss mål for skytetidene, men vil ikke si noe mer om dette. Det blir dumt for yngre løpere som tar etter Ole Einar. Disse tidene er ikke relevante for dem, sier Himle til Dagbladet.

Før rennene i Holmenkollen sa riktignok Bjørndalen til NTB at rekorden hans er 7,9 sekunder med normalpuls og 14 sekunder med treningspuls.

Gamblet

I går blåste det mye i Oberhof. Da er det uansett vanskelig å holde skytetidene nede. Løperne får ødelagt det automatiserte skytemønsteret sitt på grunn av de ytre påvirkningene. Derfor forsøkte Bjørndalen å gamble med noe helt annet på tredje skyting (stående). Han festet bærereima på geværet under venstre arm i håp om at det skulle gi mer stabil skyting i vindkulene.

Isteden ble det fire bomskudd, og farvel til seieren.

-  Det var dumt. Det funket på trening lørdag, men det er noe helt annet å skyte på trening enn i konkurranse. Da blir jeg mer anspent. Dette skal jeg aldri gjøre mer, sier Bjørndalen til Dagbladet.

Men han kommer ikke til å slutte å eksperimentere for å utvikle seg.

-  Jeg er ikke blant dem som gambler spesielt mye, men gjør det nok mer enn for eksempel tyskerne, sier han.

Formen fram mot VM i Hochfilzen 4.- 13. mars gambler han uansett ikke med.

-  Jeg er i rute. Har trent hardt den siste tida, men skal ikke være i toppform ennå. Det er VM som teller, sier Ole Einar Bjørndalen.

BOM, BOM, BOM, BOM: Ole Einar Bjørndalen forsøker å presse ned tida på standplass. I går sprakk han og fikk hele fire bomskudd på første stående.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media