Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hemmelige Start-hjelpere kjøper Pedersen fri fra Jerv

Blir tippeligatrener.

(Dagbladet): Start er blitt enig med Jerv om å slippe Steinar Pedersen løs fra kontrakten fra og med 1. januar 2016. Det betyr at sørlendingen returnerer til klubben han tidligere har spilt 256 kamper for og blir tippeligatrener for aller første gang.

- Hovedtrenerjobben i Start er en utfordring som jeg virkelig ser frem til med stor inspirasjon og noe jeg gleder meg veldig til. Etter to lærerike og fantastiske år i Jerv, kom nå muligheten som har vært et mål og drøm for meg. Jeg gleder meg til å være med på å løfte IK Start sammen med hele klubben og landsdelen, sier Pedersen.

Betaler Jerv Start har blitt enig med Jerv om en konfidensiell kompensasjon for 40-åringen. Pedersen hadde kontrakt ut 2018 med 1. divisjonsklubben han ledet til opprykkskvalik mot nettopp Start sist måned.

Direktør Even Øgrey Brandsdal mener signeringen av klubblegenden er særdeles viktig.

- Steinar har vært en ambisiøs mann hele sitt liv. Han var et treningsprodukt selv, så han vet hva som skal til for å nå til topps. Han har hatt en fantastisk spillerkarriere og gjort det utrolig bra som trener for Jerv. Han er en ung, spennende trener i norsk sammenheng som vi vil få stor glede av fremover, skryter Brandsdal overfor Dagbladet.

Har fått hemmelig hjelp Start-direktøren forteller at de har fått hjelp av eksterne bidragsytere for å lande avtalen.

- Vi kommenterer ikke beløpet, men vi har vært heldige og fått inn noen som ønsker å være anonyme til å bidra med å løse han fra kontrakten. Det er vi veldig glade for, sier Brandsdal til Dagbladet.

Start har lenge ønsket Pedersen, men Jerv har stått på sitt og nektet å slippe suksesstreneren uten en solid kompensasjon. Nå kan imidlertid de som har ønsket norgeshistoriens første Champions League-vinner til Start puste lettet ut.

- En lang og krevende prosess er endelig fullført. Det er ikke bare vi i Start som endelig kan si at ventetiden er over. Dette var utrolig viktig for spillerne, Steinar, Jerv, samarbeidspartnere, men ikke minst våre fantastiske supportere. Nå kan vi puste lettet ut. Steinar er endelig kommet hjem til Start etter to fantastiske år i Jerv. Nå skal vi starte gjenreisningen av en av storhetene i norsk fotball, sier Brandsdal.

Ambisiøs Overfor Dagbladet var Pedersen sist måned rask med å kreditere spillerne og andre i Jerv for den store suksessen laget har opplevd de siste årene. Samtidig la han ikke skjul på at ambisjonene som trener er store.

I hele sin aktive karriere studerte Pedersen samtlige av sine 26 trenere nøye. Den tidligere forsvarsspilleren var nysgjerrig på både hva som ble gjort og hvorfor det ble gjort. Lærdommen har Pedersen tatt med seg inn i jobben. Og resultatene har kommet umiddelbart. Mannen som spås en stor trenerfremtid legger heller ikke skjul på at hans personlige ambisjoner er store.

- He-he. Det kan du trygt si, sa Pedersen sist måned.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media