<strong>HISTORISK ØYEBLIKK:</strong>  Martin Ødegaard kom inn for Cristiano Ronaldo i kampen mot Getafe 23. mai. Det var debuten hans for A-laget til Real Madrid. Foto: NTB Scanpix
HISTORISK ØYEBLIKK: Martin Ødegaard kom inn for Cristiano Ronaldo i kampen mot Getafe 23. mai. Det var debuten hans for A-laget til Real Madrid. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hemmeligheten bak Ødegaards draktvalg i Real Madrid

- Det laveste som var ledig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL (Dagbladet): Martin Ødegaard (16) forbereder to landskamper for Norge. Og han blir bombardert med spørsmål om Real Madrid.

I går trente Ødegaard med resten av utenlandsproffene på Ullevaal stadion. Etterpå var han et populært objekt for pressen.

- Hvordan liker du boka «Martin Ødegaard» som en dansk journalist har skrevet om deg?

- Det er merkelig. Jeg hadde ikke hørt om den på forhånd.

- Hva synes du om at Rafael Benitez er blitt ny trener i Real Madrid?

- Det blir spennende.

- Hvorfor spilte du med drakt nummer 41 da du debuterte for A-laget mot Getafe i mai?

- Det var ingen spesiell grunn for det. Spillerne i A-troppen kan ha et nummer mellom 1 og 25. Vi som er på B-laget Castilla må ha et tall over 25. Da 41 var det laveste som var ledig, tok jeg det, svarte Ødegaard.

Blid Han var blid. Han er blitt medievant. Og han synes det er deilig at debuten på A-laget er i boks. Nå fokuserer 16-åringen på vennskapskampen mot Sverige mandag. Fire dager seinere venter Aserbajdsjan i EM-kvaliken.

Begge oppgjørene spilles på Ullevaal. Og trolig føles det helt greit å være hjemme for en stund. Ødegaard ble klar for Real Madrid i januar. Siden har det gått slag i slag.

I går stilte han med de bruneste beina på Ullevaal. Da het ikke treningskameratene Cristiano Ronaldo og Gareth Bale, men Per Ciljan Skjelbred, Håvard Nordtveit og Joshua King. Landslagsspillerne fra Tippeligaen kobler seg på etter helgas serierunde.

- Jeg synes Martin tar steg hele veien. Han spiller med økende autoritet, sa trener Per-Mathias Høgmo etter treninga.

Tennis Ødegaard er åpenbart blitt fysisk sterkere etter vinteren i Madrid.

- Jeg trener litt ekstra for meg selv. Blant annet spiller jeg tennis med pappa. Det er noe jeg har gjort i det siste, forteller han.

Da han kom inn for Ronaldo mot Getafe 23. mai, sørget han for et av de sterkeste øyeblikkene i norsk fotballhistorie. En 16-åring fra Drammen som erstatter verdens beste spiller - det er ikke blåbær!

- Du fikk 90.000 likes på Facebook da du la ut bildet der du erstatter Ronaldo. Hva tenker du om det?

- Det betyr ikke så mye. Det er mer moro å bli byttet inn enn å få likes, sier Ødegaard og smiler.

Etter Aserbajdsjan-kampen skal han ha ferie. Så er det sesongoppkjøring med Real Madrid - i Australia og Kina. Prestasjonene vil avgjøre om han blir tatt opp på A-laget, eller skal spille for Castilla. Utlån til en annen klubb har også vært nevnt.

<strong>SLIK SER DEN UT:</strong>  Ødegaards drakt. Nummer 41. Foto: NTB Scanpix
SLIK SER DEN UT: Ødegaards drakt. Nummer 41. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer