Hemmeligheten bak Tariks målteft for Norge

- Liker å skape uro.

GOALGETTER:  Tarik Elyounoussi  slo av en prat med 16 år gamle Theodor Arneberg etter VM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Norge og Kypros fredag kveld. Norge vant 2-0. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
GOALGETTER: Tarik Elyounoussi slo av en prat med 16 år gamle Theodor Arneberg etter VM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Norge og Kypros fredag kveld. Norge vant 2-0. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

LILLESTRØM (Dagbladet): Ingen har scoret flere mål på landslaget enn Tarik Elyounoussi (25) de to siste åra.

Selv forklarer han dette med sin frie kantrolle, og at han er flink til å skape uro inne i feltet.

- Jeg har jobbet mye med meg selv. Det er viktig å være mentalt sterk og stole på det du gjør, sier Tarik, som scoret i 2-0-seieren over Kypros fredag.

Dagbladet har tatt utgangspunkt i de 21 siste kampene siden Norge sist forsøkte å kvalifisere seg til et mesterskap. Den gang misset vi EM i Polen og Ukraina.

Fra høsten 2011, og fram til nå, har Tarik scoret seks landslagsmål. Nest best er Brede Hangeland med tre nettkjenninger.

Joshua King, Mohammed Abdellaoue og John Arne Riise har sørget for to mål hver i denne perioden.

Uro - Jeg elsker å skjære inn fra venstrekanten, og skape uro i feltet. Jeg liker å lukte hvor ballen kommer, forteller Hoffenheim-spiller Tarik.

- Jeg er ikke blant de største og sterkeste spillerne. Derfor må jeg bevege meg mye, jeg kan ikke stå stille. Da blir jeg dyttet bort. Det gjelder å snike seg bak, og ikke tiltrekke seg for mye oppmerksomhet.

Fordi - det er det han er: En snik.

Tarik fortsetter:

- Måten jeg scoret mot Kypros på, var ikke flaks. Jeg stilte meg bak Brede Hangeland, som fikk all oppmerksomhet. Det var ikke mange som trodde at jeg skulle heade ballen i mål. Jeg scoret et nesten liknende mål mot Kroatia (2. juni 2012).

Nedtur 25-åringen forteller at han lærte mye av nedturen i Heerenveen. Han spilte i den nederlandske klubben fra 2008 til 2010.

Seinere dro han tilbake til Fredrikstad, før han prøvde lykken i Rosenborg. I dag tjener han pengene sine i Hoffenheim, som ligger på 11. plass i Bundesliga.

- Jeg har spilt mange internasjonale kamper de siste åra. Det er en helt annen arena enn Tippeligaen. Jeg har lært at andre spillere ikke nødvendigvis er bedre enn meg, påpeker Tarik.

- Jeg har det bra om dagen, og elsker å spille fotball. Det er det som driver meg.

Familiekjær Mot Kypros ble han byttet ut rundt en halvtime før slutt.

- Det var viktig å få innpå friske bein. Men jeg er klar igjen, sier Tarik. Etter gårsdagens trening på Lillestrøm reiste han til familien i Fredrikstad.

- Jeg er hjemmekjær, sier Tysklands-proffen, som gledet seg til å spise og sove godt.

Om to dager venter Sveits på Ullevaal.