Hemmelighetsfull Høgmo: - Det blir ikke sagt ett ord om det nå. Ingenting

To dager igjen til Italia-kampen.

HEMMELIGHETSFULL: Per-Mathias Høgmo ville ikke si noe som helst om strategien han vil bruke mot Italia. 
Foto: Sjur Stølen / Dagbladet
HEMMELIGHETSFULL: Per-Mathias Høgmo ville ikke si noe som helst om strategien han vil bruke mot Italia. Foto: Sjur Stølen / DagbladetVis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Per-Mathias Høgmo var svært hemmelighetsfull på dagens pressekonferanse. Landslagssjefen ville ikke si noe som helst om hvilken plan han har lagt mot Italia. 

- Vi har veldig mye klart. Både strategi og de som skal bekle de ulike posisjonene. Det vil dere se 20.45 på tirsdag. Det blir ikke sagt ett ord om det nå. Ingenting, sier Høgmo.

Ikke bekymret Under Høgmos ledelse har laget kun scoret 0,64 mål per kamp. Det gjør likevel ikke sjefen urolig. 

- Det er ikke til bekymring, men vi har et brennende ønske om å bli mer effektive. For uttellingen har ikke stått i stil til antall sjanser vi har skapt. Samtlige må ta ansvar. Mange av våre spillere er i en utviklingsfase. Vi håper de kan blomstre og ta det inn i landslaget etter hvert, sier Høgmo.

Han sier videre at potensialet ligger der, og at Norge skal ha mye å glede seg til i årene som kommer.

- Mange av dem har 12-13 år foran seg på landslaget. De har et veldig godt ferdighetsnivå. Det ferdighetsnivået vi har i norsk fotball gjør det mulig å velge spennende strategier, fortsetter han.

Skryter av Italia Det var også en italiensk journalist til stede på Ullevaal. Høgmo benyttet anledningen til å ønske ham velkommen til Norge, samt skryte av den italienske fotballkulturen.

- Italiensk fotball er fantastisk. Det har vært utrolig bra, det er bare til å se på resultatene til landslaget deres. Jeg synes dere skal være stolt over laget deres. Jeg ser det kommer opp noen nye spillere, spennende spillere. De bygger et nytt lag. Jeg er sikker på at Italia vil komme tilbake på et veldig høyt nivå, sier landslagssjefen.

Det kom i tillegg spørsmål om Gianluigi Buffon er italienernes største profil.

- Det er vel å ta litt hardt i. Hvis Buffon står, er han definitivt en verdensklasse spiller.

Gode keepere I går ble det klart at Mats Møller Dæhli er i rute til å spille mot Italia etter smellen han fikk mot England. Høgmo er klar på at unggutten blir en viktig brikke, og trekker fram evnen hans til å skape uro i motstanderens rekker.

- Hvis vi ser på kampen mot England, spesielt i den perioden vi begynner å ta over spillet, ser vi Mats Møller Dæhlis kompetanse i forhold til å skape ubalanse og dra av en mann. Det har vi også andre som kan gjøre, sier han.

Han snakket også om den norske keepersituasjonen, og ga honnør til keepertrener Frode Grodås.

- Jeg er veldig tilfreds med keepersituasjonen i norsk fotball. Frode har ledet et målrettet prosjekt med stø hånd, og i dag har vi tre gode keepere i troppen. Man kan se konturene av at vi igjen har keepere på høyt internasjonalt nivå, sier Høgmo.