<strong>MØTTE PRESSEN:</strong> Per-Mathias Høgmo leder i kveld Norge gjennom den siste treninga før Ungarn-kampen i morgen.
MØTTE PRESSEN: Per-Mathias Høgmo leder i kveld Norge gjennom den siste treninga før Ungarn-kampen i morgen. Vis mer

Hemmelighetsfull Høgmo nekter å avsløre noe som helst før skjebnekampen

... bortsett fra inspirasjonstalen han ga spillerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BUDAPEST (Dagbladet): Drøyt 24 timer før morgendagens altavgjørende oppgjør mot Ungarn møtte Per-Mathias Høgmo representanter fra norsk og ungarsk media på Groupama Arena. 

Et tosifret antall tv-stasjoner sto og ventet med kameraene da Norges landslagssjef entret rommet fire minutter forsinket sammen med kaptein Per Ciljan Skjelbred for å gi siste nytt.

Det var imidlertid ikke stort mer enn høflighetsfraser og tankene rundt den grusomme terroraksjonen i Frankrike Høgmo ville dele med de fremmøtte.

- Vi er veldig glade for å være her i byen og besøke denne flotte stadionen og stolte fotballnasjonen, innledet Høgmo med.

Pratet om terroren Landslagssjefen gikk etter hvert raskt videre med å fortelle om sin forferdelse over det som skjedde under terroristangrepene i Paris i går kveld.

- Våre tanker går til familiene og folkene som er rammet. I en slik situasjon blir ord fattige, sier Høgmo, før Ciljan Skjelbred overtar.

- Fotball blir ikke så viktig når man leser om disse tingene. Når folk mister foreldre, brødre og søstre betyr ikke fotball så mye. Samtidig håper vi at vi kan spille en god kamp, selv om tankene våre går til folkene i Paris, sier Norges kaptein.

Optimistisk Høgmo Høgmo er samtidig sterk i troen på at Norge vil få til en god prestasjon i morgen. Det fortalte han også spillerne på et møte tidligere i dag:

- Jeg sa til spillerne at jeg ikke ser på de som det de er, men hvordan de skal bli. De er i utvikling. Det er det dette handler om.

- Man skal ikke dømme seg selv fordi at man gjorde det eller det. For i morgen er det alltid en ny mulighet, og det er det dette handler om. Jeg sa at for hvert mål de scorer i morgen, skal de vise meg meg en tommel. Da er jeg fornøyd, sier Høgmo.

Hemmelighetsfull Det er den ungarske flerbruksarenaen Groupama som er stedet hvor EM-skjebnen besegles. I kveld får de norske gutta kjenne på gresset for første gang.

I morgen er det alvor. Da må spillerne være klare - både mentalt og fysisk.

Hvilke elleve som får sjansen er det fremdeles flere usikkerhetsmomenter knyttet til. Haitam Aleesami (venstre back), Pål Andre Helland (kant), Martin Ødegaard (kant), Mohamed Elyounoussi (kant) og Marcus Pedersen (spiss) er alle kandidater til å klyve fram fra en benketilværelse sist og erobre en startplass når alt skal avgjøres søndag, men Høgmo nektet i kveld å avsløre noe som helst av kampplanen eller oppstilling, samt andre detaljer.

En landslagssjefen derimot ikke legger skjul på at han håper blir klar, er Vegard Forren. Midtstopperen spilte kampen på torsdag med feber og sliter nå med en luftveisinfeksjon.

- Men vi håper han er klar til i morgen, sier Høgmo.

Henriksen har straffeansvaret Selv om Høgmo ikke vil gå inn på hvem som tar en eventuell straffe under kampen i morgen, kunne Dagbladet fortelle allerede tidligere i kveld at det er Markus Henriksen som får ansvaret.

Det betyr at 23-åringen fort bli forskjellen på en norsk EM-deltakelse eller ikke. 

Oppgjøret kan også gå til straffesparkkonkurranse, og det innrømmer Høgmo at han har forberedt spillerne på.

- Vi har øvd på det siden vi møttes, sier en ellers svært ordknapp landslagssjef.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer