INGEN AVGJØRELSE: Petter Northug forteller på pressekonferanse at han trives på landslaget, men han ville ikke bekrefte at det er verdenscuprenn han satser på neste sesong. Langløp er alternativet. Foto: Halvor Solhjem Njerve / Dagbladet
INGEN AVGJØRELSE: Petter Northug forteller på pressekonferanse at han trives på landslaget, men han ville ikke bekrefte at det er verdenscuprenn han satser på neste sesong. Langløp er alternativet. Foto: Halvor Solhjem Njerve / DagbladetVis mer

Hemmelighetsfull Petter Northug om neste sesong

- Referer til det jeg sa i stad.

HOLMENKOLLEN/OSLO (Dagbladet): På pressekonferansen før lørdagens femmil konfronterte Dagbladet Petter Northug med planene for neste sesong.

Kan du slå fast at det er verdenscup du vil gå neste sesong?

- Nå har jeg mest fokus på å gjøre ferdig denne sesongen. Det får vi ta senere, jeg konsentrerer meg om femmila i Holmenkollen, svarer Northug.

Åpner du muligheten for å gå andre renn enn verdenscuprenn?

- Jeg refererer til det jeg sa i stad, sier han til Dagbladet.

Da Northug-leiren og Norges Skiforbund i høst forhandlet om å komme fram til en avtale rundt Northugs landslagsplass, åpnet 29-åringen muligheten for å gå langløp om partene ikke ble enige.

De samme forhandlingene skal gjøres etter årets sesong. Denne gang med skjerpede krav. Skiforbundet har bekreftet at Northug må takke ja til landslagsplass og profilere skiforbundets sponsorer gjennom hele sesongen.

Denne sesongen er avtalen at Northug er landslagsløper fra 24. november til 7. april.

Northug er tilfreds med landslagets og trener Trond Nystads regime i perioden han er landslagsløper denne sesongen.

- Jeg trives veldig godt på landslaget. Det er som før, det er artig å være på tur. Jeg mener Trond har vært en bra input som trener og er veldig fornøyd med jobben han har gjort i perioden vi har vært sammen, forteller 29-åringen til pressekorpset.