HAR SKAPT DEBATT: City-vingen Raheem Sterling skal ha blitt utsatt for rasisme i kampen mot Chelsea i helga. Foto: MICHAEL ZEMANEK/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/NTB Scanpix
HAR SKAPT DEBATT: City-vingen Raheem Sterling skal ha blitt utsatt for rasisme i kampen mot Chelsea i helga. Foto: MICHAEL ZEMANEK/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/NTB ScanpixVis mer

Hendelsen som ryster engelsk fotball: - Det gjør meg kvalm

Raheem Sterling (24) har gått til politiet etter at han skal ha blitt utsatt for rasisme. Likevel tror tidligere spillere at saken snart blir glemt.

Manchester City-stjerna Raheem Sterling skal søndag ha fortalt Metropolitan Police at han ble utsatt for rasisme av en Chelsea-supporter lørdag kveld. Politiet vil nå etterforske saken, skriver blant andre Sky Sports.

Nå forteller også Det engelske fotballforbundet (FA) at de vil etterforske saken.

«Vi tar alle beskyldninger om diskriminering ekstemt alvorlig og vil jobbe med klubbene og de relevante myndighetene for å sørge for at denne saken blir tatt hånd om på en riktig måte», heter det i en uttalelse.

Sterling tar et kraftig oppgjør med rasisme i kjølvannet av hendelsen som skjedde under storkampen på Stamford Bridge.

Underveis i kampen, som City tapte 2-0, ble kameraene rettet mot en tilskuer som tilsynelatende slengte rasistiske bemerkninger i retning Sterling.

En video, som sirkulerte i sosiale medier, viser tilsynelatende en mann som roper rasistiske gloser mot Sterling i det han skal ta en dødball.

Hendelsen har fått flere til å reagere, deriblant tidligere fotballspiller Alan Shearer.

«Skammelig. Behandlingen Raheem Sterling fikk i Chelsea gjør meg kvalm», skriver Alan Shearer blant annet i et innlegg publisert i tabloidavisa The Sun.

Vil bli straffet

«Når du ser det, tenker du bare 'Herregud'», skriver Shearer videre.

Han mener at du bør utestenges fra stadion på livstid dersom du kommer med rasistiske utsagn, og ber Chelsea svare med en kraftig straff for å statuere et eksempel i saken.

Chelsea tar hendelsen som skjedde lørdag kveld på alvor og bekrefter at de kjenner til den omtalte videoen. Tiltak vil bli gjort for å komme til bunns i hva som ble sagt og gjort.

Klubben har blant annet bedt om å få video og lyd fra TV-kanalen BT Sport, som kringkastet kampen og deres egne opptak vil også bli overlevert til politiet. Det skriver engelske The Guardian.

Klubben har uttalt at supporteren vil bli utestengt fra Stamford Bridge på livstid dersom det blir funnet bevis for at han kom med rasistiske ytringer mot City-vingen.

Foreløpig er ingen arrestert.

Vil bli glemt

Saken har skapt en stor debatt i England. Et raskt søk i engelske medier viser at Sterling-saken har skapt store overskrifter.

Tidligere Liverpool-spiller Stan Collymore mener likevel at «ingenting vil endre seg», til tross for at rasisme nok en gang er på folks lepper.

«Alle snakker om det nå fordi en av våre mest berømte, og briljante, fotballspillere har snakket høyt om det, men det vil snart bli glemt. Hvis ikke i morgen, så iallfall i dagene og ukene som kommer», skriver Collymore i The Guardian.

Collymore mener ingen i England ønsker å ta et skikkelig oppgjør med rasisme og at saken til slutt vil bli feiet under det berømte teppet.

Den tidligere Wimbledon-kapteinen Robbie Earle mener fotballen ikke har klart å takle rasisme og at denne hendelsen er et steg bakover.

- Vi trodde vi hadde fikset dette problemet, men det har vi ikke. Det er som kreft. Kreften vil komme tilbake hvis du ikke prøver å stoppe det. Det har begynt å krype inn i engelsk fotball og det er så skammelig, sier Earle til Sky Sports.

Raheem Sterling har selv kommentert saken på sin egen Instagram-profil, hvor han langer ut mot britiske medier. Les mer i saken under.