Hendelsen som ryster engelsk fotball: - Det gjør meg kvalm

Raheem Sterling (24) har gått til politiet etter at han skal ha blitt utsatt for rasisme. Likevel tror tidligere spillere at saken snart blir glemt.

HAR SKAPT DEBATT: City-vingen Raheem Sterling skal ha blitt utsatt for rasisme i kampen mot Chelsea i helga. Foto: MICHAEL ZEMANEK/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/NTB Scanpix
HAR SKAPT DEBATT: City-vingen Raheem Sterling skal ha blitt utsatt for rasisme i kampen mot Chelsea i helga. Foto: MICHAEL ZEMANEK/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Manchester City-stjerna Raheem Sterling skal søndag ha fortalt Metropolitan Police at han ble utsatt for rasisme av en Chelsea-supporter lørdag kveld. Politiet vil nå etterforske saken, skriver blant andre Sky Sports.

Nå forteller også Det engelske fotballforbundet (FA) at de vil etterforske saken.

«Vi tar alle beskyldninger om diskriminering ekstemt alvorlig og vil jobbe med klubbene og de relevante myndighetene for å sørge for at denne saken blir tatt hånd om på en riktig måte», heter det i en uttalelse.

Sterling tar et kraftig oppgjør med rasisme i kjølvannet av hendelsen som skjedde under storkampen på Stamford Bridge.

Underveis i kampen, som City tapte 2-0, ble kameraene rettet mot en tilskuer som tilsynelatende slengte rasistiske bemerkninger i retning Sterling.

En video, som sirkulerte i sosiale medier, viser tilsynelatende en mann som roper rasistiske gloser mot Sterling i det han skal ta en dødball.

Hendelsen har fått flere til å reagere, deriblant tidligere fotballspiller Alan Shearer.

«Skammelig. Behandlingen Raheem Sterling fikk i Chelsea gjør meg kvalm», skriver Alan Shearer blant annet i et innlegg publisert i tabloidavisa The Sun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer